SUA își reconfirmă sprijinul pentru Moldova în atenuarea consecințelor războiului și implementarea reformelor inițiate
Full Article 1 minutes read

SUA își reconfirmă sprijinul pentru Moldova în atenuarea consecințelor războiului și implementarea reformelor inițiate

Agenda de integrare europeană a țării noastre, soluții privind fortificarea securității energetice naționale, depășirea crizei regionale, precum și prioritățile dialogului moldo-american au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu senatorul american Robert Portman, aflat într-o vizită la Chișinău.

Șefa Executivului a mulțumit oficialului american pentru interesul și inițiativele de susținere a democrației, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, dar și pentru asistența valoroasă acordată de SUA pentru dezvoltarea țării noastre și depășirea crizelor generate de războiul din Ucraina. În context, a fost exprimată necesitatea de a identifica soluții urgente pentru depășirea crizei economice și asigurării securității alimentare în regiune.

La rândul său, senatorul Portman a reconfirmat angajamentul SUA de a oferi  tot suportul necesar pentru atenuarea consecințelor războiului și implementarea reformelor inițiate de Executiv.

De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile de fortificare a securității energetice, fiind apreciată conectarea Republicii Moldova la rețeaua electrică europeană.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: