Surse: Zaharova, Soloviov și Șoigu, printre cei vizați de sancțiunile UE din cauza tensiunilor din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Surse: Zaharova, Soloviov și Șoigu, printre cei vizați de sancțiunile UE din cauza tensiunilor din Ucraina

Miercuri, 23 februarie, Uniunea Europeană urmează să facă publică lista persoanelor fizice și juridice față de care vor fi aplicate sancțiuni în contextul politicii Rusiei față de Ucraina. Potrivit surselor Radio Europa Liberă din cadrul Comisiei Europene, printre aceștia se numără ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe Maria Zaharova și moderatorul TV Vladimir Soloviov, cunoscut pentru emisiunile sale politice agresive, calificate de unii experți drept propagandistice.

Printre sancțiuni se numără înghețarea activelor persoanelor fizice, dacă acestea se află pe teritoriul UE, interzicerea călătoriilor în țările UE, precum și tranzitarea acestora.

Potrivit jurnaliștilor, în listă au fost incluși 351 de deputați ai Dumei de Stat – care au inițiat procesul de recunoaștere a „independenței” regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, precum și 24 de persoane fizice și 3 juridice (băncile „Россия”, ВЭБ și Промсвязьбанк).

În lista persoanelor fizice au fost incluși ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, șeful administrației prezidențiale de la Moscova Anton Vaino, un număr mare de militare, vice-speakerul Dumei de Stat Petr Tolstoit, reprezentanta Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, șefa postului de televiziune RT Margarita Simonian și moderatorul TV Vladimir Soloviov.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: