Țările G7 au adoptat o declarație privind garanțiile de securitate pentru Ucraina. Ce prevede documentul
Full Article 1 minutes read

Țările G7 au adoptat o declarație privind garanțiile de securitate pentru Ucraina. Ce prevede documentul

Țările G7 au adoptat o declarație privind garanțiile de securitate pentru Ucraina și s-au angajat să ofere sprijin militar țării în mod continuu. Informația a fost anunțată de prim-ministrul japonez Fumio Kishida în timpul unui briefing de presă, care s-a desfășurat în marja summitului NATO de la Vilnius.

Astfel, țările G7 au promis că vor lucra cu Ucraina la „angajamente și acorduri bilaterale concrete de securitate pe termen lung”, menite să creeze o forță capabilă să „apere Ucraina acum și să descurajeze agresiunea rusă în viitor”.

G7 a precizat că va furniza forțelor ucrainene echipamente militare moderne pe uscat, în aer și pe mare.

„Prioritatea va fi acordată apărării antiaeriene, artileriei și tunurilor cu rază lungă de acțiune, vehiculelor blindate și altor capacități cheie, cum ar fi aviația de luptă”, se arată în declarație.

Țările G7 s-au angajat să ofere prompt asistență militară și financiară Ucrainei, dar și să impună sancțiuni Rusiei dacă autoritățile ruse vor declanșa un nou război după încheierea conflictului actual.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: