Tbilisi cere Kievului să extrădeze asociații lui Saakașvili: „Să predea criminalii care ocupă poziții înalte în conducerea ucraineană”
Full Article 2 minutes read

Tbilisi cere Kievului să extrădeze asociații lui Saakașvili: „Să predea criminalii care ocupă poziții înalte în conducerea ucraineană”

Tbilisi a cerut Kievului să-i extrădeze pe asociații fostului președinte georgian Mihail Saakașvili. Este vorba, în special, de fostul ministru georgian al Justiției, Zurab Adeishvili, care acum este consilier al procurorului general al Ucrainei, scrie JAMnews.

Guvernul de la Tbilisi și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că ex-funcționarul public georgian Zurab Adeishvili a făcut parte din delegația oficială ucraineană care a călătorit în Uniunea Europeană. Într-o declarație oficială se menționează, de asemenea, fostul ministru adjunct de Interne georgian Giorgi Lortkipanidze, care în prezent ocupă funcția de șef adjunct al Serviciului de contrainformații al Ucrainei.

Persoanele menționate au condus regimul autoritar al autorităților georgiene anterioare, ale cărui victime au fost viețile, sănătatea și bunăstarea multor oameni. În ciuda faptului că procuratura Georgiei a cerut în mod repetat părții ucrainene să extrădeze aceste persoane, autoritățile ucrainene nu au arătat respectul cuvenit față de statul georgian și nu au extrădat infractorii în Georgia”, se arată în declarație.

De asemenea, Guvernul de la Tbilisi a menționat că, în ultimii doi ani, Georgia și-a declarat „cu fermitate” solidaritatea cu Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă, sprijinind-o pe platformele internaționale și oferind asistență umanitară poporului ucrainean.

Ne exprimăm speranța că autoritățile ucrainene vor reconsidera deciziile care contravin spiritului de prietenie dintre Georgia și Ucraina și dintre popoarele georgian și ucrainean. În primul rând, este important și necesar ca autoritățile ucrainene să predea Georgiei criminalii care ocupă acum poziții înalte în conducerea ucraineană. Credem profund că, indiferent de deciziile pe care le vor lua politicienii, nimic nu va zdruncina prietenia istorică dintre țările și popoarele noastre”, se mai arată în declarație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: