Țurcanu respinge cererea „Congresului Civic” de a organiza o întâlnire electorală cu angajații TRM: Nu îi putem obliga
Full Article 2 minutes read

Țurcanu respinge cererea „Congresului Civic” de a organiza o întâlnire electorală cu angajații TRM: Nu îi putem obliga

„Teleradio-Moldova” (TRM) nu va organiza o întâlnire electorală cu angajații instituției publice, așa cum a solicitat jurnalistul Mihail Poleanschi, care candidează la funcția de primar al capitalei din partea „Congresului Civic”. Cel puțin asta reiese din răspunsul oferit de directorul general al IP Compania „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu, pentru Poleanschi. Țurcanu susține că compania nu este în drept să oblige salariații instituției să participe la întruniri organizate de concurenții electorali.

Potrivit lui Țurcanu, activitatea furnizorului public de servicii media este reglementată de Codul serviciilor media audiovizuale din 2018 și a statutului TRM.

„Actele nominalizate nu stabilesc atribuția IP Compania „Teleradio-Moldova” de a organiza întruniri cu concurenții electorali. De asemenea,  IP Compania „Teleradio-Moldova” nu este în drept să oblige salariații instituției să participe la întruniri organizate de concurenții electorali. Astfel, vă informăm despre imposibilitatea IP Compania „Teleradio-Moldova” de a de a satisface demersul prin care solicitați permiterea și organizarea întrunirii salariaților instituției” – se arată în răspunsul lui Vlad Țurcanu pentru Mihail Poleanschi.

Amintim că jurnalistul Mihail Poleanschi i-a cerut directorului TRM să-i permită să organizeze  o întâlnire electorală cu colectivul „Teleradio-Moldova”. Candidatul „Congresului Civic” spunea că intenționează să discute cu reprezentanții instituției despre „libertatea de exprimare, drepturile constituționale ale cetățenilor și pedepsele pentru orice discriminare – pe bază de limbă, etnie”. Contactat de NewsMaker, Țurcanu a precizat că reprezentaților partidului „li se va răspunde instituțional”. Detalii – AICI.

Țurcanu respinge cererea „Congresului Civic” de a organiza o întâlnire electorală cu angajații TRM: Nu îi putem obliga

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: