„Tinerii trebuie să înțeleagă – mai există ceva sfânt, mâine vor parodia imnul”. Artistul Poporului Mihai Ciobanu, supărat pe Cătălin Lungu pentru o parodie
Full Article 4 minutes read

„Tinerii trebuie să înțeleagă – mai există ceva sfânt, mâine vor parodia imnul”. Artistul Poporului Mihai Ciobanu, supărat pe Cătălin Lungu pentru o parodie

Interpretul Mihai Ciobanu, artist al poporului, s-a supărat că actorul Cătălin Lungu, realizatorul emisiunii „Zero doi” de la Jurnal TV, i-a parodiat piesa „Casa părintească nu se vinde”. Interpretul s-a arătat nemulțumit de versurile cu care au fost înlocuite cele originale, dar și de faptul că linia melodică a fost preluată fără autorizația sa. Artistul a sesizat YouTube, iar clipul a fost blocat. La rândul său, Cătălin Lungu a declarat că nu a intenționat să denigreze arta cântărețului și a negat că ar fi încălcat legea.

Pe 29 iulie, Cătălin Lungu a publicat noua sa parodie „Chevrolet se vinde” la piesa lui Mihai Ciobanu „Casa părintească nu se vinde”. În parodie este păstrată linia melodică a cântecului „Casa părintească nu se vinde”, însă versurile sunt diferite:

„Chevrolet Aveo roș se vinde

Are la motor ceva defect

Portbagajul nu se mai închide

Dar, în rest, vă zic totu-i perfect”

Parodia muzicală a fost publicată pe contul de YouTube și paginile de Facebook și Instagram ale actorului.

„Tinerii trebuie să înțeleagă – mai există ceva sfânt”

Mihai Ciobanu a venit cu o reacție la parodia muzicală. Interpretul a declarat că melodia celebrului său cântec a fost preluată fără autorizație. Totodată, cântărețul s-a arătat nemulțumit și de versurile cu care au fost înlocuite cele originale, care au fost preluate din operele poeților Grigore Vieru și Vasile Romanciuc. Acesta le-a calificat ca fiind „de doi bani”.

Chiar dacă este o parodie muzicală, părerea mea este că ar fi trebuit să fiu la curent cu intențiile tinerilor de la Jurnal Trust Media. Dacă mi-ar fi luat altă melodie din repertoriul meu, nu m-ar fi durut atât de mult. Tinerii trebuie să înțeleagă – mai există ceva sfânt pentru fiecare de care nu trebuie să te atingi. Pentru mine este Casa părintească. Mâine vor parodia imnul țării”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Mihai Ciobanu a anunțat că a depus o contestație în adresa YouTube, privind încălcarea drepturilor de autor la parodia „Chevrolet se vinde”, iar aceasta a fost ștearsă de pe platformă. Totuși, parodia rămâne disponibilă pe paginile de Facebook și Instagram ale lui Cătălin Lungu. În acest sens, Mihai Ciobanu și-a exprimat speranța că parodia va fi ștearsă de pe rețelele de socializare ale actorului.

În urma contestării depuse pe adresa companiei Youtube, referitor la respectarea drepturilor de autor, parodia muzicală ”Chevroletul se vinde” a fost retrasă! Vă mulțumesc pentru susținere! Mai sper în bunul simț al actorului Cătălin Lungu și își va retrage urgent parodia de pe FB și Instagram!”, a menționat acesta.

Cătălin Lungu: „Vreau să cred că valorează mai mult de doi bani”

La rândul său, și Cătălin Lungu a venit cu o reacție la declarațiile interpretului. Actorul a spus că parodia pe care a creat-o nu a avut drept scop denigrarea creației acestuia.

Ținem să menționăm și public (pentru că am răspuns și în privat) că avem tot respectul pentru creația dvs. și în niciun caz nu am avut drept scop să denigrăm arta dumneavoastră. Sunt convins că versurile pe care le-am scris nu sunt la fel ca ale poetului Grigore Vieru, dar vreau totuși să cred că valorează mai mult de doi bani. Versurile nu conțin înjurături sau vulgarități, deci nu cred că ne-am bătut joc în vreun fel”, a comentat Catălin Lungu sub una dintre postările interpretului.

Totodată, actorul a negat faptul că parodia sa încalcă drepturile de autor.

Nu am încălcat legea, nu o facem niciodată, suntem cetățeni responsabili și am vrea și să nu vă supărați. Am făcut aproximativ 50 de parodii muzicale și nu am avut niciodată vreun reproș, semn că am încercat mereu să avem bun simț și să stăm în limitele legale”, a menționat el.

„Tinerii trebuie să înțeleagă - mai există ceva sfânt, mâine vor parodia imnul”. Artistul Poporului Mihai Ciobanu, supărat pe Cătălin Lungu pentru o parodie

Screenshot


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: