VIDEO „Nu vom șterge de bună voie”. Cătălin Lungu, replică după parodia la piesa „Casa părintească nu se vinde”
Full Article 4 minutes read

VIDEO „Nu vom șterge de bună voie”. Cătălin Lungu, replică după parodia la piesa „Casa părintească nu se vinde”

Actorul Cătălin Lungu, realizatorul emisiunii „Zero doi” de la Jurnal TV, a venit cu o reacție după ce interpretul Mihai Ciobanu s-a supărat pentru că i-a fost parodiată piesa „Casa părintească nu se vinde”, iar linia melodică ar fi fost preluată fără autorizația sa. Lungu asigură că a acționat în conformitate cu prevederile legale și spune că această dispută este „un clasic de conflict dintre generații”. 

„Vă asigur că absolut tot ce facem noi este legal. Avem un articol din lege, care spune că putem face parodii muzicale fără a cere consimţământul autorului original. În al doilea rând, domnul Mihai Ciobanu mi-a dat un report pe YouTube și piesa noatră a fost ștearsă. Noi am putea să contestăm pentru că YouTub-ul la fel ne dă voie să parodiem piesele existente, dar ar dura prea mult procesul și asta ne-ar încurca din programul nostru de postare pe YouTube. Așa că acolo o să renunțăm”, a declarat actorul.

Cătălin Lungu spune că parodia muzicală nu o să fie ștearsă „de bună voie” în niciun caz nici de pe Facebook și nici de pe Instagram, pentru că consideră că emisiunea „Zero doi” nu a făcut nimic ilegal sau amoral.

„Despre această oamenii, care spun că piesa este sfântă și nu putem să o atingem, mi se pare periculos să idolitrizăm orice în asemenea măsură. Nu înțeleg care este diferența dintre această piesă și oricare alt cântec, pe care l-am parodiat. Mi se pare înfricoșător să spunem că de aceasta nu ne putem atinge. Nu există subiecte de care să nu putem să ne atingem. Nu-i bine să băgăm lucrurile în zona de tabu”, a mai spus actorul.

Totodată, realizatorul emisiunii „Zero doi” asigură că nu a vrut să dea dovadă de lipsă de respect.

„Nu minimizăm în niciun caz valoarea artistică, culturală și chiar istorică a acestei piese. Și eu o cunosc: am fost cu textu de la această piesă, textul lui Grigore Vieru, am fost la admitere la actorie. Deci, în niciun caz nu dau dovadă de lipsă de respect. Este un exemplu clasic de conflict dintre generații”, a adăugat Lungu.

În acest sens, Cătălin Lungu i-a îndemnat pe tinerii, care se simt nedreptățiți sau sunt intimidați penedrept, să nu fie intimidați de statutul unui om, care posibil e mai mare sau mai talentat. „Spuneți-vă punctul de vedere”, s-a adresat actorul către tineri.

Amintim că interpretul Mihai Ciobanu a sesizat YouTube, iar clipul a fost blocat.

„Tinerii trebuie să înțeleagă – mai există ceva sfânt”

Mihai Ciobanu a venit cu o reacție la parodia muzicală. Interpretul a declarat că melodia celebrului său cântec a fost preluată fără autorizație. Totodată, cântărețul s-a arătat nemulțumit și de versurile cu care au fost înlocuite cele originale, care au fost preluate din operele poeților Grigore Vieru și Vasile Romanciuc. Acesta le-a calificat ca fiind „de doi bani”.

Chiar dacă este o parodie muzicală, părerea mea este că ar fi trebuit să fiu la curent cu intențiile tinerilor de la Jurnal Trust Media. Dacă mi-ar fi luat altă melodie din repertoriul meu, nu m-ar fi durut atât de mult. Tinerii trebuie să înțeleagă – mai există ceva sfânt pentru fiecare de care nu trebuie să te atingi. Pentru mine este Casa părintească. Mâine vor parodia imnul țării”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Mihai Ciobanu a anunțat că a depus o contestație în adresa YouTube, privind încălcarea drepturilor de autor la parodia „Chevrolet se vinde”, iar aceasta a fost ștearsă de pe platformă. Totuși, parodia rămâne disponibilă pe paginile de Facebook și Instagram ale lui Cătălin Lungu. În acest sens, Mihai Ciobanu și-a exprimat speranța că parodia va fi ștearsă de pe rețelele de socializare ale actorului.

În urma contestării depuse pe adresa companiei Youtube, referitor la respectarea drepturilor de autor, parodia muzicală ”Chevroletul se vinde” a fost retrasă! Vă mulțumesc pentru susținere! Mai sper în bunul simț al actorului Cătălin Lungu și își va retrage urgent parodia de pe FB și Instagram!”, a menționat acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: