Transnistria impune taxe vamale de 100% la exportul produselor alimentare din regiune
Full Article 2 minutes read

Transnistria impune taxe vamale de 100% la exportul produselor alimentare din regiune

Autoritățile de facto din Transnistria au decis să impună taxe vamale în mărime de 100% la exportul produselor alimentare din regiune. Subiectul a fost discutat pe 14 martie de către liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Executivul a impus taxe vamale în mărime de 100% la exportul produselor alimentare. Este în curs de elaborare un proiect de lege, care ne va permite să acoperim toate aspectele. De exemplu, nu putem risca cu produsele agricole, ale cător termen de valabilitate este limitat sau cele care necesită condiții speciale de păstrare. Este important să estimăm ce putem și trebuie să păstrăm pentru consumul intern și care produse este mai bine să fie exportate”, a precizat liderul nerecunoscut de la Tiraspol.

O comisie specială urmează să reglementeze exportul produselor din regiune. Krasnoselski a mai spus că vânzarea anumitor produse de primă necesitate ar trebui limitată.

Este un instrument eficient în condițiile în care cetățenii, alarmați de starea de panică din societate, cumpără produse alimentare în volum care depășește necesitățile familiei”, se arată în comunicatul de presă al administrației de la Tiraspol.

În cadrul ședinței s-a mai discutat și despre faptul că războiul din Ucraina a provocat modificarea traseelor prin care erau livrate produsele în Transnistria, fapt care a provocat un anumit deficit, dar și scumpiri.

Amintim că, în regiunea transnistreană, au fost impuse limitări la vânzarea anumitor produse, din cauza creșterii sporite pe piață, în contextul războiului din Ucraina. În magazinele din rețeaua „Sheriff” au apărut anunțuri despre faptul că o persoană poate cumpăra câte un singur pachet de cereale, făină, zahăr și sare și o singură unitate de ulei de floarea-soarelui.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: