Trei foști deputați își unesc forțele cu Platforma DA în alegeri și creează o alianță „de durată”: Este cel mai neîndreptățit partid din istorie
Full Article 2 minutes read

Trei foști deputați își unesc forțele cu Platforma DA în alegeri și creează o alianță „de durată”: Este cel mai neîndreptățit partid din istorie

Trei foști deputați își unesc forțele cu Platforma „Demnitate și Adevăr” (DA) în alegerile din această toamnă, și nu doar. Este vorba de Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Alexandru Arsenie, anunță Platforma într-un comunicat. Politicienii au anunțat, inclusiv, pe 25 septembrie, crearea unei „alianțe de parteneriat de durată”.

„Noi nu doar susținem în aceste alegeri Platforma DA, ci creăm o alianță și un parteneriat de durată, care va însemna participarea comună la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2025. Cred că Platforma DA este cel mai neîndreptățit partid din istoria politicii moldovenești, pentru că prin sacrificiul oamenilor și a celor care s-au implicat direct în momente foarte complicate pe care le-am trăit cu toții, pe umerii acestui partid s-au cățărat și se cațără în continuare actuala guvernare. De aceea vreau să dau o notă de încredere susținătorilor acestui partid și de a duce unioniștii pe care îi reprezentăm în susținerea acestui partid la alegerile locale din 5 noiembrie” a declarat istoricul și fostul deputat Octavian Țîcu.

„Am acceptat cu mare drag să particip la această întrunire, împreună cu aceste personalități cu caracter și demnitate, în calitate de președinte al Consiliului Național al Unirii, și, în același timp, de președinte al asociației obștești „Parlamentul Independenței”, care întrunește deputați care au votat și semnat Declarația de Independență. Susțin necondiționat Platforma DA la alegerile locale din 5 noiembrie”, a spus, la rândul său, Alexandru Arsenie.

Pe 5 noiembrie, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale generale. În cadrul scrutinului, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali) și orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: