Chironda a ratat șefia capitalei, însă promite ajutor pentru cei 10 000 de oameni care l-au votat: „O să vă mulțumesc personal”
Full Article 2 minutes read

Chironda a ratat șefia capitalei, însă promite ajutor pentru cei 10 000 de oameni care l-au votat: „O să vă mulțumesc personal”

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Victor Chironda, promite ajutor pentru cei puțin 10 mii de oameni care și-au dat votul pentru el, pe 5 noiembrie. Chiar dacă a ratat șefia capitalei, Chironda susține că le va mulțumi personal oamenilor și îi îndeamnă să îi scrie direct despre problemele cu care se confruntă, dacă vor să fie ajutați.

„Peste zece mii de chișinăuieni au demonstrat că vor un primar profesionist, competent, pro-european. Vă mulțumesc tuturor și vă promit să nu vă dezamăgesc. (…) Dragi prieteni care mi-au dat votul, în perioada următoare îmi propun să vă mulțumesc tuturor personal. Vă rog să îmi scrieți pe adresa electronică și pe rețele de socializare. Să îmi spuneți despre problemele dvs. și să stabilim cum pot să vă ajut și să vă reprezint mai bine”, a scris Chironda pe platforma Facebook.

Politicianul, care a ieșit din cursa electorală după ce fostul primar de Chișinău, candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban, a câștigat alegerile locale din primul tur, conform rezultatelor preliminare, susține că va depune și în continuare „tot efortul” pentru a monitoriza „strict” activitatea primăriei și a consiliului municipal. „Voi continua să promovez soluții bune pentru Chișinău. Lucrul abia începe!” – a precizat el.

***

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

După prelucrarea a tuturor celor 305 procese verbale din Chișinău, Ion Ceban a acumulat 50,62% din sufragii. Candidatul PAS Lilian Carp a obținut 28,23 % dintre voturile alegătorilor. Victor Chironda a fost votat, pe de altă parte, de 10.011 oameni (3,82%).

În Consiliul Municipal al capitalei, 7 formațiuni politice își vor delega reprezentanți. Cel puțin aceasta reiese din datele preliminare după prelucrarea tuturor celor 305 procese verbale.

Cine este Ion Ceban și ce își propune să realizeze în noul mandat de primar, vezi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: