„Ucraina nu este Moldova”. Patru bărbați, reținuți în țara vecină pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei
Full Article 2 minutes read

„Ucraina nu este Moldova”. Patru bărbați, reținuți în țara vecină pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei

Patru bărbați care au încercat să treacă ilegal frontiera cu Republica Moldova au fost reținuți în Ucraina. Informația a fost confirmată de Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, într-un comunicat din 12 decembrie. Potrivit instituției, unul dintre cei reținuți este un fost arhipăstor în trezoreria Lavrei Pecerska din Kiev.

În apropiere de granița cu Moldova, polițiștii de frontieră au reținut patru infractori, dintre care trei purtau veșminte bisericești. Doi dintre „preoți” s-au dovedit a fi falși. Hainele le-au fost furnizate de al treilea bărbat, cleric activ al unei biserici subordonate Patriarhiei Moscovei. Anterior, a fost arhipăstor în trezoreria lavrei Lavra Pecerska din Kiev”, se arată în comuniat.

Bărbații intenționau să intre în Moldova prin traversarea lacului Cahul. Aceștia au plătit câte 4 000 de dolari fiecare unui bărbat care le-a promis că îi va ajuta să treacă granița. Cu toate acestea, în realitate, doar i-a plimbat cu barca pe lac și i-a lăsat în apropierea unui sat ucrainean de pe celălalt mal.

Polițiștii de frontieră din cadrul detașamentului Ismail au fost nevoiți să le explice „turiștilor” că „Ucraina nu este Moldova” și să întocmească procese contravenționale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, au comunicat reprezentanții Serviciului Grăniceresc al Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: