Un consilier din cadrul Ministerului român al Finanțelor se află la Chișinău: timp de 3 săptămâni va oferi expertiză Moldovei
Full Article 2 minutes read

Un consilier din cadrul Ministerului român al Finanțelor se află la Chișinău: timp de 3 săptămâni va oferi expertiză Moldovei

O expertă din România oferă expertiză în Republica Moldova. Adriana Nuțu, reprezentata Ministerului Finanțelor Publice din România, și-a început misiunea la Chișinău pe 11 septembrie. Experta, pe parcursul a trei săptămâni, va avea o serie de discuții cu funcționarii de la Ministerul Finanțelor și Serviciul Fiscal de Stat (SFS). 

Reprezentanți din cadrul Ministerului Finanțelor și SFS, implicați în procesul de armonizare a cadrului normativ național, vor prelua experiența României în ceea ce privește procesul de transpunere a legislației UE privitor la TVA (Taxa pe Valoarea Adăugată).

Pe parcursul a trei săptămâni, consilierul superior în cadrul Direcției de legislație fiscală și reglementări vamale și contabile din cadrul Ministerului Finanțelor Publice din România Adriana Nuțu va oferi expertiză cu privire la etapele transpunerii legislației UE, urmând să aibă o serie de discuții cu funcționarii de la Minister și SFS.

Expertiza se va axa pe analiza funcțională a normelor Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun TVA, în partea ce ține de modul în care normele sunt imperative sau recomandabile de a fi transpuse în legislația națională, inclusiv pornind de la experiența României”, au precizat reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Misiunea Adrianei Nuțu a început pe 11 septembrie la Ministerul Finanțelor, unde a avut o întrevedere cu ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu, directorul Serviciului Fiscal de Stat Petru Rotaru și înaltul consilier a UE Rosario de Blasio.

Această expertiză este importantă pentru noi, inclusiv din perspectiva de a avea o imagine de ansamblu asupra tuturor măsurilor naționale de transpunere ce urmează să le întreprindem pe dimensiunea de TVA, și nu doar cele ce țin de legislație, dar și măsurile de informare a publicului despre ceea ce urmează să se schimbe pe această dimensiune”, a menționat Sirețeanu.

Se precizează că această activitate se încadrează în Planul de cooperare între Ministerul Finanțelor Ministerul Finanțelor Publice din România, parte a Acordului de cooperare între cele două ministere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: