Un ministru din Suedia nu a fost lăsat să intre în Ucraina. Oficialul a uitat să-și ia pașaportul 
Full Article 2 minutes read

Un ministru din Suedia nu a fost lăsat să intre în Ucraina. Oficialul a uitat să-și ia pașaportul 

Ministrul suedez de externe Tobias Billström nu a putut ajunge pe 2 octombrie la Kiev, la o întâlnire a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene. Oficialul din Suedia a uitat să-și ia pașaportul, scrie Evropeiskaea Pravda. Astfel nu i s-a permis intrarea în Ucraina. 

Presa ucraineană scrie, cu referire la publicația austriacă Die Presse, că ministrul suedez a uitat să-și ia pașaportul, așa că nu i s-a permis să intre în Ucraina la granița dintre Polonia și Ucraina. Ministrul „a trebuit să abandoneze călătoria de opt ore cu trenul spre Kiev”, a menționat publicația, făcând referire la surse diplomatice.

Prin urmare, oficialul suedez a lipsit de la fotografia comună a miniștrilor, făcută la Kiev. Purtătorul de cuvânt al ministrului din Suedia a confirmat că Billström nu a fost prezent la eveniment: „A existat un obstacol logistic, mai mult nu comentăm detaliile despre călătoria ministrului”. 

Pe 2 octombrie, la Kiev, a avut loc o întâlnire informală a miniștrilor de externe ai UE, pentru prima dată în istorie s-a desfășurat în afara Uniunii Europene. Astfel, miniștrii de externe și-au arătat sprijinul pentru Ucraina în războiul dus de Rusia. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: