Un moldovean concurează alături de cei mai buni tineri dirijori din lume: a ajuns în finala unui concurs internațional 
Full Article 1 minutes read

Un moldovean concurează alături de cei mai buni tineri dirijori din lume: a ajuns în finala unui concurs internațional 

Moldoveanul Alexandru Marinesku este unul dintre cei 25 finaliști ai Concursului internațional destinat dirijorilor de orchestre „Llíria City Of Music”, al cărui scop constă în descoperirea și promovarea celui mai bun tânăr dirijor din întreaga lume, scrie diez.md

Tânărul s-a născut la Chișinău, unde și-a făcut studiile muzicale primare. În 2006, acesta și-a început studiile profesionale de flaut la Moscova, Rusia, iar câțiva ani mai târziu, Alexandru a studiat la Universitatea de Muzică din Karlsruhe și Conservatorul din Stuttgart, Germania.

Potrivit sursei, de-a lungul timpului, tânărul a câștigat câteva concursuri importante, inclusiv concursul de flaut T. Böhm din München (Premiul Special, 2011), precum și concursul S. Gazzelloni din Pescara, Italia (Premiul I, 2017).

În prezent, Alexandru Marinesku dirijează Orchestra Conservatorului din Sankt Petersburg, Rusia.

În cadrul concursului la care participă acum, moldoveanul concurează cu dirijori din Franța, Polonia, Japonia, Spania, Argentina, Germania, Coreea de Sud, Italia, Israel etc.

Un moldovean concurează alături de cei mai buni tineri dirijori din lume: a ajuns în finala unui concurs internațional 

Facebook/Llíria City of Music


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: