Un moldovean, condamnat la 10 de pușcărie după ce a omorât în bătaie un bărbat. Inculpatul și-a recunoscut vina
Full Article 2 minutes read

Un moldovean, condamnat la 10 de pușcărie după ce a omorât în bătaie un bărbat. Inculpatul și-a recunoscut vina

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la 10 de închisoare, după ce a bătut cu o țeavă metalică un alt bărbat, iar în consecință acesta a decedat. Sentința a fost pronunțată pe 21 noiembrie de Judecătoria Drochia, sediul Râșcani.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), cazul a avut loc pe 25 august 2023, aproximativ la miezul nopții. Inculpatul se afla în gospodăria unei femei amplasată într-un sat din raionul Râșcani, unde efectua niște lucrări de reparație împreună cu victima – un bărbat de 59 de ani. Între inculpat, care era în stare de ebrietate, și victimă s-a iscat un conflict.

Acționând intenționat, din motive de ură, i-a aplicat victimei, peste diferite părți ale corpului, multiple lovituri cu o țeavă metalică, cauzându-i potrivit raportului de expertiză judiciară medico – legală, vătămări corporale grave, în urma cărora victima a decedat, în aceeași zi, în incinta punctului traumatologic Bălți”, au comunicat reprezentanții PG.

În cadrul ședințelor de judecată ulterioare, inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Astfel, bărbatul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimei (art. 151 alin.(4) din Codul penal). Acesta a fost condamnat la de 10 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: