Un nou membru în Consiliul Superior al Procurorilor. Cine este Mariana Cherpec
Full Article 2 minutes read

Un nou membru în Consiliul Superior al Procurorilor. Cine este Mariana Cherpec

Procurorul Mariana Cherpec va deveni noul membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), după ce Olesea Vârlan a demisionat. Decizia a fost aprobată de CSP, în cadrul ședinței din 14 martie, scrie TV8.

Cherpec și-a început cariera în 2010, când a fost numită procuror în cadrul Procuratura sectorului Centru, municipiul Chișinău. Între noiembrie 2017 – iulie 2019, a activat la Procuratura Chișinău, oficiul Botanica. În perioada iulie 2019- februarie 2023, Mariana Cherpec a fost purtător de cuvânt în cadrul Procuraturii Generale. Iar din februarie 2023 activează la Procuratura municipiului Chișinău. Potrivit declarației de avere și interese personale, în anul 2022, Mariana Cherpec a obținut venituri de 381,9 mii de lei din activitatea la Procuratura Generală și 8,4 mii de lei din activitatea didactică. Aceasta nu a declarat niciun imobil sau altă proprietate.

În iulie 2023, Mariana Cherpec a promovat evaluarea Comisiei Pre-vetting.

***

Precizăm că membra CSP Olesea Vârlan, care a făcut parte din concursul pentru funcția de procuror general, a demisionat pe 4 martie. S-a întâmplat după ce Vârlan a anunțat că „din greșeală” a acordat un punctaj mai mic decât ar fi trebuit candidatului Ion Munteanu – actualul procuror general interimar.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: