Un nou secretar de stat la Ministerul Mediului. L-a succedat pe Lazarencu, după ce a plecat din Primăria Stăuceni
Full Article 2 minutes read

Un nou secretar de stat la Ministerul Mediului. L-a succedat pe Lazarencu, după ce a plecat din Primăria Stăuceni

Pe 3 aprilie Guvernul, la propunerea ministrului Sergiu Lazarencu, a aprobat numirea lui Gheorghe Hajder în funcția de secretar de stat al Ministerului Mediului. Hajder a activat anterior în calitate de consilier al vicepreședintelui Parlamentului, a fost director al Agenției de Dezvoltare Regională a municipiului Chișinău, dar și viceprimar al comunei Stăuceni. În ultima funcție, Hajder a fost numit la o lună distanță după ce fostul viceprimar Sergiu Lazarencu – actual ministru al Mediului – și-a încheiat activitatea. 

Ministerul Mediului al Republicii Moldova a anunțat că Gheorghe Hajder a fost numit în funcția de secretar de stat al instituției.

„Noul secretar deține o vastă experiență în administrația publică centrală și locală, activând anterior în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, cât și în calitate de viceprimar al comunei Stăuceni. La fel, a activat în calitate de director al Agenției de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău, contribuind la operaționalizarea instituției publice, de la fondarea ei. Gheorghe Hajder este absolventul a două universități, fiind licențiat în Științe Politice și Turism, și este magistru în managementul Administrației Publice”, au comunicat reprezentanții Ministerului Mediului.

Potrivit CV-ului său, Gheorghe Hajder a activat la Primăria Stăuceni în calitate de viceprimar din data de 13 septembrie 2021. Menționăm, și actualul ministru al Mediului Sergiu Lazarencu a fost viceprimar al comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. El a deținut funcția în perioada 1 ianuarie 2020 – 1 august 2021.

Despre desemnarea lui Sergiu Lazarencu în funcția de ministru al Mediului a anunțat premierul Dorin Recean pe 13 martie. Oficialul preciza că funcția de ministru al Mediului, asigurată de Iordanca-Rodica Iordanov, va fi preluată de deputatul PAS Sergiu Lazarencu. Contactată de presă, Rodica Iordanov s-a arătat surprinsă de premierului. Aceasta a declarat că decizia este una „politică”, pe care a luată „partidul cu Dorin Recean”. Mai târziu, însă, într-o publicație pe online, în care și-a anunțat plecarea de la Guvern, Iordanov și-a schimbat declarațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: