Un oficial de la Moscova a spus când Rusia va pune capăt „operaţiunii militare speciale” din Ucraina 
Full Article 1 minutes read

Un oficial de la Moscova a spus când Rusia va pune capăt „operaţiunii militare speciale” din Ucraina 

Operaţiunea militară rusă se va încheia când NATO va înceta să mai folosească teritoriul ucrainean pentru a ameninţa Rusia. Declarația a fost făcută de Alexei Polișiuk, directorul celui de-al doilea departament al CSI al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei. 

În cadrul unui interviu pentru Tass, oficialul de la Moscova a vorbit ce sarcini are Rusia în cadrul „operațiunii speciale”.

„Operațiunea militară specială se va încheia la finalizarea sarcinilor sale. Acestea includ protecția populației civile din Donbas, demilitarizarea, denazificarea Ucrainei, precum și eliminarea amenințărilor la adresa Rusiei provenite de pe teritoriul ucrainean din cauza dezvoltării acesteia de către NATO”, a spus Polișiuk.

Reprezentantul Moscovei a mai precizat că „operațiunea specială” se desfășoară conform planului, iar toate obiectivele sale „vor fi atinse”.

Astăzi este a 57-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina, ceea ce Rusia numeşte „operaţiune militară specială”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: