Un rapper rus, interzis la bordul unui avion polonez. Artistul: „Sunt gata să port responsabilitate pentru crimele pe care le comite țara mea”
Full Article 2 minutes read

Un rapper rus, interzis la bordul unui avion polonez. Artistul: „Sunt gata să port responsabilitate pentru crimele pe care le comite țara mea”

Rapperul rus Лигалайз (pe numele real Andrei Menșicov) a declarat că nu a fost lăsat să se îmbarce la bordul unui avion al companiei aeriene poloneze Polish LOT Airlines, care efectua un zbor din orașul Astana, Kazahstan. Muzicianul mergea în Muntenegru, unde urma să susțină un concert în orașul Budva.

Rapperul a scris pe contul său de Instagram că operatorul aerian nu a permis îmbarcarea în aeronavă pentru pasagerii cu pașapoarte rusești.

Nu am niciun sentiment negativ față de decizia companiei aeriene. Sunt pregătit să port responsabilitate pentru crimele odioase pe care le comite țara mea. Nu consider că situația asta este o „suferință”  în comparație cu suferința reală a ucrainenilor”, a menționat el.

Din cauza faptului că artistul nu s-a îmbarcat la bordul avionului respectiv nu va reuși să ajungă la timp în Budva, astfel că concertul se suspendă. Biletele cumpărate, a dat asigurări rapperul, vor fi valabile și pentru noua dată a concertului, care nu a fost încă anunțată.

***

Din septembrie 2022, autoritățile poloneze au interzis intrarea în Polonia din afara teritoriului Uniunii Europene cetățenilor ruși, inclusiv a celor cu vize pe termen lung. Rușii cu permise de ședere în UE pot călători prin Polonia doar în tranzit spre țara lor de reședință. Din acest motiv, companiile aeriene poloneze nu înregistrează cetățenii ruși la zborurile lor din afara UE, inclusiv cursele avia de legătură.

Amintim că, în aprilie 2023, tenismenei ruse, Vitalia Diacenko, nu i s-a permis să se îmbarce la bordul aeronavei companiei poloneze Polish LOT Airlines, care trebuia să efectuieze un zbor din Cairo în Nița, cu escală în Varșovia. Ulterior, operatorul aerian a explicat că interdicția s-a datorat hotărârii ministerului polonez de Interne, potrivit căreia cetățenilor ruși le este interzisă intrarea în Polonia pe cale aeriană și maritimă. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: