Un șofer a încercat să mituiască polițiștii cu 300 de euro: bărbatul riscă până la 6 luni de închisoare
Full Article 2 minutes read

Un șofer a încercat să mituiască polițiștii cu 300 de euro: bărbatul riscă până la 6 luni de închisoare

Un bărbat care este privat de dreptul de a conduce mijloace de transport a încercat să mituiască, astăzi, polițiștii propunându-le 300 de euro. Acum, acesta riscă până la 6 luni de închisoare și amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei, a anunțat Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Potrivit IGP, polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au stopat, pe traseul R-6, un automobil de marca Audi cu numere străine de înmatriculare care se deplasa cu viteză excesivă. La volan se afla un tânăr de 24 de ani din Republica Moldova.

În timpul documentării, fiind verificat în sistemul informațional de date s-a constatat că șoferul este privat de dreptul de a conduce.

Ca să nu fie documentat, acesta a propus polițiștilor 300 de euro, iar pentru că oamenii legii au refuzat banii, acesta i-a lăsat în automobil sub bancheta din față.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul instituțiilor specializate pentru fixarea probelor și documentarea cazului.

Tânărul urmează a fi cercetat contravențional pentru încălcările rutiere, dar și penal pentru corupere activă. Conform legii penale, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani și amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: