Un tânăr de 21 de ani, salvat după 77 de zile în secția terapie intensivă: „Ne-am rugat ca medicii să facă totul corect”
Full Article 3 minutes read

Un tânăr de 21 de ani, salvat după 77 de zile în secția terapie intensivă: „Ne-am rugat ca medicii să facă totul corect”

Viața unui pacient în vârstă de 21 de ani a fost salvată după 77 de zile de tratament intensiv medicamentos, în secția terapie intensivă. Cazul a fost făcut public, pe 14 noiembrie, de reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă (IMU) din capitală. Tânărul a ajuns la spital după ce a fost electrocutat, suportând un stop cardio-respirator. Pe lângă tratamentul clasic, acesta a beneficiat de proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, inclusiv masaj. „Un aport considerabil a fost adus și de logoped, care a lucrat asupra restabilirii abilității de a pronunța și articula cuvintele”, a menționat instituția medicală. 

O întâmplare extrem de nefericită i-a schimbat radical viața unui pacient de 21 de ani, care a fost salvat după 77 de zile de tratament intensiv medicamentos în Secția Terapie Intensivă. Și în acest caz, finalul este unul fericit, deoarece datorită profesionalismului echipei multidisciplinare și a bunei conlucrări între ele, tânărul și-a revenit”, au declarat reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă.

Potrivit instituției, „pe 1 august, în circumstanțe necunoscute, pacientul D.D. a fost electrocutat și a suportat un stop cardio-respirator”.

După minute bune de resuscitare, pacientul a fost stabilizat și stabilit diagnosticul în zona roșie din cadrul Departamentului de Primiri Urgențe IMU și internat în Secția Terapie Intensivă. Diagnosticul la internare: Encefalopatie hipoxico-anoxică post – resuscitare. Coma III. Stare septică. Contuzie pulmonară. Contuzie de cord. Tetrapareză spastică. Din data de 17 octombrie pacientul a continuat tratamentul în Secția Epileptologie până pe 6 noiembrie”, au precizat reprezentanții Institutului.

Instituția a menționat că mama tânărului a mulțumit personalului medical pentru aportul adus.

Mulțumesc din tot sufletul echipei din această Secție pentru tot ce au făcut pentru fiul nostru, pentru cât de mult și cât de bine s-au ocupat de el, ne-au răbdat pe noi și pe el. Bineînțeles că lacrimile nu s-au mai oprit, în toată această perioadă ne-am rugat pentru el și pentru ca medicii să facă totul corect. Mulțumesc medicilor care în această perioadă ne linișteau și ne spuneau că totul va fi bine și s-au comportat foarte frumos cu noi”, a comunicat mama tânărului.

Potrivit instituției medicale, pe lângă tratamentul clasic, „pacientul a beneficiat de proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, masaj și elemente din terapia ocupațională, direcționate spre recuperarea mișcărilor atât în membrele superioare, cât și în membrele inferioare”.

Au fost efectuate exerciții pentru creșterea forței, rezistenţei, coordonării și echilibrului, inclusiv adaptarea la poziția verticală, toate fiind efectuate sub controlul strict al funcțiilor vitale. Un aport considerabil a fost adus și de logoped, care a lucrat asupra restabilirii abilității de a pronunța și articula cuvintele. Procedurile efectuate în complex au favorizat ameliorarea funcțiilor motorii, senzitive și de coordonare în integritate, în rezultatul cărora pacientul se poate deplasa și poate efectua activitățile de zi cu zi”, a relatat instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: