„Unii luptă pentru bani, alții pentru a scăpa de pușcărie”. Chicu, despre situația politică și despre condițiile în care va demisiona
Full Article 2 minutes read

„Unii luptă pentru bani, alții pentru a scăpa de pușcărie”. Chicu, despre situația politică și despre condițiile în care va demisiona

Premierul Ion Chicu susține că nu este surprins de faptul că unii deputați au părăsit fracțiunile partidelor pe lista cărora au ajuns în parlament. Mai mult, în cadrul unei conferințe de presă din 19 mai, șeful executivului s-a arătat gata să demisioneze dacă va rămâne fără sprijinul unei majorități parlamentare.

„Aș fi fost surprins dacă până la alegerile prezidențiale nu erau să fie asemenea fenomene la noi. Din păcate, corupția politică e ca la ea acasă în parlamentul Republicii Moldova. Lupta politică merge până la ultimul cartuș, eu nu știu pentru ce se luptă: unii, probabil, pentru bani, alții pentru a scăpa de pușcărie”, a opinat Chicu.

Șeful executivului a menționat că nu este exclusă o destabilizare politică.

„În eventualitatea dispariției majorității parlamentare, o să mă gândesc foarte mult dacă mai rămân prim-ministru. Niciun guvern care este în deplină competență, cum este acum, nu este în stare să rezolve tot așa cum își doresc cetățenii, dar dacă demiți acest guvern și îl lași fără competențe de a gestiona lucrurile în țară, aceasta ar fi o catastrofă. Să mergi în parlament nefiind sigur că inițiativele, proiectele vor fi susținute de o majoritate parlamentară este o situație foarte dificilă. Nu cred că vom putea activa mai departe în asemenea condiții”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că guvernul Chicu a fost învestit pe 14 noiembrie, cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM. Coaliția de guvernare s-a oficializat, însă, abia pe 16 martie.

În prezent, coaliția de guvernare numără 52 de deputați, după ce mai mulți parlamentari au părăsit PDM și au aderat fie la Partidul ȘOR, fie la grupul Pro Moldova.

Cu referire la secvența video publicată de deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, în care Vladimir Plahotniuc discută cu Igor Dodon și Serghei Iaralov și aduce o sacoșă neagră, Ion Chicu a menționat că „Filme de acest gen abia încep”.

„Suntem contra cronometru până la alegerile prezidențiale. Este bine că noi avem o Procuratură independentă, avem o Curte Constituțională independentă de politic, de aceea organele statului trebuie să-și îndeplinească munca. Eu nu sunt persoana care se ocupă cu investigări, cu datul cu opinia, nu este treaba mea”, a răspuns Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: