Va fi prevenită răspândirea mirosului neplăcut în capitală? Apă Canal, cu ochii pe agenții economici
Full Article 1 minutes read

Va fi prevenită răspândirea mirosului neplăcut în capitală? Apă Canal, cu ochii pe agenții economici

Agenții economici care deversează ape uzate în rețeaua publică de canalizare vor fi verificați non stop de către reprezentanții SA „Apă – Canal Chișinău”. Potrivit unui comunicat al Primăriei, acest lucru se va întâmpla pentru a evita deversările ce depășesc concentrații maxime admisibile de poluanți.

De asemenea, pentru a evita suspendarea contractelor, dar și în scopul prevenirii răspândirii mirosului neplăcut, dar și pune în pericol buna activitate a Stației de Epurare Chișinău, reprezentanții furnizorului de apă fac apel repetat către toții agenții economici, să își revadă procesul de lucru, întru neadmiterea deversării apelor uzate cu concentraţii sporite de poluanți.

SA „Apă-Canal Chișinău” atenționează că în cazul depistării agenților economici care deversează ape cu concentraţii sporite de poluanţi, vor fi transmise prescripții cu avertizări.

Conform prevederilor legale, subiecții vizați vor avea un termen de până la 10 zile, pentru a înlătura neconformitățile înregistrate. Agenții economici care nu se vor conforma solicitărilor autorităților și după prelevarea repetată a probelor, vor primi aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: