„Comunicați deschis, că altfel patrioții își fac griji”. Guvernul a aprobat încorporarea în serviciul militar în termen şi cu termen redus
Full Article 1 minutes read

„Comunicați deschis, că altfel patrioții își fac griji”. Guvernul a aprobat încorporarea în serviciul militar în termen şi cu termen redus

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței din 4 aprilie încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în perioada aprilie–iulie 2023. Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a ținut să sublinieze că este activitate care are loc în mod tradițional de două ori pe an și nu are legătură cu războiul din Ucraina.

Potrivit hotărârii guvernului, se stabilește următoarea sarcină de încorporare în perioada aprilie–iulie 2023 pentru îndeplinirea:

  1. serviciului militar în termen în Armata Națională – până la 1 500 de recruți
  2. serviciului militar cu termen redus în Armata Națională – până la 10 recruți.

Este o activitate ordinară desfășurată de Armata Națională, care nu este legată nici într-un fel de actualii situație de securitate din regiune, așa cum se dezinformează de către unele surse”, a menționat Nosatîi.

La rândul său, premierul Dorin Recean a făcut apel la comunicare deschisă.

Vă rog să comunicați deschis, că altfel „patrioții” își fac griji”, a conchis șeful Executivului.

Amintim că, în Republica Moldova, încorporarea se efectuează de două ori pe an, în perioadele aprilie-iulie și octombrie-ianuarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: