VIDEO „A spus să beau pastile și să mă culc”. Minoră accidentată pe o trecere de pietoni la Buiucani, familia caută șoferul
Full Article 4 minutes read

VIDEO „A spus să beau pastile și să mă culc”. Minoră accidentată pe o trecere de pietoni la Buiucani, familia caută șoferul

Pe 25 mai, pe o trecere de pietoni din sectorul Buiucani al capitalei, o tânără a fost lovită de un automobil. Șoferul i-ar fi spus fetei să bea pastile și să se culce, și că „totul va trece”. Tânăra a fost internată la spital, timp de o săptămână. „A avut contuzie la rinichi, are numeroase vânătăi, comoție cerebrală”, a spus tatăl acesteia. Acum familia fetei caută șoferul pentru a fi tras la răspundere. 

Cazul a fost făcut public de activiștii de la „StopHam Moldova”, care au avut o discuție cu Cristina, tânăra lovită, și tatăl acesteia Alexandru.

Potrivit activiștilor, momentul impactului a fost surprins întâmplător de mai multe fete care treceau prin preajmă și filmau zona orașului.

Este culoarea mașinii, este modelul automobilului, dar nu a fost surprinse numerele de înmatriculare”, au comunicat reprezentanții „StopHam Moldova”, menționând că modelul mașinii este „Renault”, iar culoarea automobilului – roșie.

Acele fete, care foarte întâmplător au filmat momentul, spun că șoferul mergea cu viteză mare. Pur și simplu îngerul păzitor a salvat-o, că el nu a călcat-o, că putea fi mult mai rău”, a adăugat, la rândul său, tatăl Cristinei.

Tânăra a menționat că după ce a fost lovită, șoferul a transportat-o spre strada pe care locuiește. Ulterior el a plecat, nu înainte de a-i spune să bea pastile și să se culce.

După ce m-a lovit, el m-a ridicat, m-a luat în brațe și m-a așezat în mașină. Ulterior, el s-a deplasat în direcția Balcani, dar eu i-am spus că eu locuiesc pe strada Ghibu. El s-a întors și s-a deplasat în direcția Ghibu. El m-a întrebat cum sunt, cum mă simt. Eu i-am spus că mă simt rău, mă durea spatele. El a spus să beau pastile și să mă duc acasă și să mă culc”, a relatat fata, care a adăugat că șoferul avea aproximativ „40 de ani și ceva”.

Tatăl tinerei a declarat că a solicitat intervenția polițiștilor și a medicilor de pe ambulanță: „Când fiica mi-a spus că a nimerit sub mașină, eu am chemat o echipă a Poliției și o ambulanță. Ambulanța a venit mai devreme, Poliția a venit deja la spital. Polițiștii mi-au luat declarațiile”.

A doua zi, polițiștii i-ar fi spus bărbatului că au verificat aproximativ 200 de camere și nici una nu a fixat automobilul.

Aici la intersecția Deleanu cu Alba Iulia sunt camere pe stâlpi, care trebuie să monitorizeze traficul… polițistul a spus că nici o cameră de pe Alba Iulia nu funcționează, nu fixează, nimic. Deci, ele pur și simplu sunt fixate pe stâlpi”, a comunicat bărbatul.

Tânăra a spus că își amintește cum arată șoferul care a lovit-o. La rândul lor, activiștii de la „StopHam Moldova” au îndemnat oamenii care știu proprietari de mașini cu asemenea model să-i fotografieze și să le transmită lor pentru ca ei să le prezinte tinerei.

Dacă va fi găsit șoferul, tată fetei vrea ca acesta „să răspundă conform legii”. „Iar dacă va avea bun simț – să-și ceară scuze”, a adăugat bărbatul.

Cer oamenilor să ne înțeleagă și să acționeze, pentru că Cristina s-a aflat la spital timp de o săptămână. A avut contuzie la rinichi, are numeroase vânătăi, comoție cerebrală, și fraza „bea pastile, culcă-te, totul va trece” este cumva lipsită de omenie”, a conchis tatăl fetei.

Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati a precizat că, până în prezent, șoferul nu a fost găsit.

Cazul este înregistrat la 25 mai, poliția întreprinde toate măsurile pentru a identifica conducătorul și atrage la răspundere conform legislației”, a comunicat Stati.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: