VIDEO Aeroportul Chișinău s-ar putea alege cu un nou terminal datorită celor 30 000 de cetățeni ai Israelului. Vozian: Deja devine și o necesitate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Aeroportul Chișinău s-ar putea alege cu un nou terminal datorită celor 30 000 de cetățeni ai Israelului. Vozian: Deja devine și o necesitate

La Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi construit un nou terminal permanent. Se întâmplă după ce traversarea Republicii Moldova de către aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului pentru a ajunge în septembrie în Ucraina a creat necesitatea amenajării unui loc special pentru a nu se perturba restul activițății aerogării. Declarația a fost făcută de către administratorul Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, într-un interviu pentru NM.

„La fel ca în alte Aeroporturi a fost luată decizia de a improviza un terminal, un loc special amenajat, unde va fi asigurate toate măsurile de securitate și toate facilitățile pentru oaspeții de origine evreiască. Noi, vrem concomitent să avem posibilitatea să asigurăm trecerea acestor pasageri, iar concomitent terminalul să lucreze într-un regim normal pentru ceilalți pasageri. Noi am discutat care sunt necesitățile legate de Aeroport, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal. Colegii sunt dispuși să suporte cheltuielile legate de toată activitatea organizatorică”, a declarat administratorul Aeroportului Chișinău.

Totodată, Vozian susține că după acest eveniment noul terminal ar putea rămâne permanent.

„Construcția unui nou terminal este inclusă în master-planul de dezvoltare a Aeroportului. Deja devine și o necesitate”, a adăugat Constantin Vozian

Amintim că aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului vor ajunge în septembrie în Ucraina, tranzitând Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe 8 august de miniștrii afacerilor externe ai Moldovei și Israelului. Potrivit lui Nicu Popescu, cetățenii israelieni intenționează să ajungă la un festival care va avea loc în orașul ucrainean Uman. Ministrul din Israel a numit „operațiune majoră” tranzitul prin Moldova a cetățenilor țării sale și a declarat că „poate contribui la economia Republicii Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: