VIDEO Ambulanță, solicitată pentru a acorda ajutor unei persoane cu probleme cardiace, la vama Leușeni, blocată din cauza tractoarelor
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ambulanță, solicitată pentru a acorda ajutor unei persoane cu probleme cardiace, la vama Leușeni, blocată din cauza tractoarelor

Un bărbat cu probleme cardiace, căruia i s-a făcut rău în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, blocat și astăzi de fermieri, nu poate beneficia de ajutorul medical. Inspectoratul General al Poliției (IGP) susține că ambulanța a rămas blocată la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei, din cauza protestului fermierilor. Poliția califică acțiunile agricultorilor-protestatari drept „regretabile”.

„Cu puțin timp în urmă, a parvenit un apel la 112 de la un bărbat cu probleme cardiace, căruia i s-a făcut rău în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Cu regret, serviciul de urgență nu a reușit să ajungă la el din cauza unităților de tehnică care au blocat accesul. Ambulanța a rămas blocată la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei”, anunță IGP.

IGP precizează că oamenii legii oferă la moment suport asistenților medicali ca să se poată deplasa să acorde ajutor bărbatului.

„Amintim repetat persoanelor care de mai multe zile perturbează traficul pe acest traseu, prejudiciind activitățile cotidiene și cele economice ale cetățenilor, că acțiunile lor nu trebuie să afecteze dreptul persoanelor la libera circulație, dar mai ales la sănătate”, mai precizează IGP.

ACTUALIZARE: IGP anunță că bărbatul a fost dus de polițiști și asistenții medicali până la ambulanță, care a rămas blocată pe traseu, la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei. „La moment, persoana este transportată spre instituția medicală”, anunță IGP.

Poliția anunță că s-a autosesizat pe acest caz, urmând să fie pornit un proces penal pentru îngrădirea accesului serviciului medical la acordarea ajutorului unei persoane care a solicitat acest lucru.

ACTUALIZARE: Contactat de NM pentru un comentariu, președintele „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, a declarat că fermierii care protesteaza la vama Leuseni „regretă încercarea poliției de a manipula opinia publică cu informația că nu a fost asigurat acces ambulanței”.

„Ei atenționează că sunt camerele video, care fixează că micul trafic este posibil. Circulă și autocare. Probabil că cineva a pregătit acest incident, care până la urmă s-a rezolvat destul de operativ”, a precizat Slusari.

Agricultorii mentionează în comunicatul emis că comisarul din Hâncești „nici nu s-a apropiat de fermieri”.

„Agricultorii solicită de la poliție să stopeze acțiunile de provocare, care au scopul de a periclita și a discredita protestul lor”, a mai spus Slusari.

Precizăm că Vama Leușeni, de la frontiera Republicii Moldova cu România, este blocată cu tractoare și vineri, 16 februarie – pentru a cincea zi consecutiv. Autoritățile le recomandă călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta, „pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: