VIDEO Ceban acuză formațiunea de guvernare că i-ar fi „pregătit” un dosar pentru „îmbogățire ilicită”. PAS: Să lase victimizarea
Full Article 5 minutes read

VIDEO Ceban acuză formațiunea de guvernare că i-ar fi „pregătit” un dosar pentru „îmbogățire ilicită”. PAS: Să lase victimizarea

Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) a dat indicații ca primarului de Chișinău Ion Ceban să-i fie atribuit „statut de bănuit” într-un dosar penal privind Hotelul Național. Și tot la indicația PAS ar fi fost „pregătită” o cauză penală pe fapte de „îmbogățire ilicită” pe numele edilului, care ar trebui să ajungă în instanța de judecată până la alegerile locale din 5 noiembrie. Declarațiile au fost făcute de Ion Ceban, pe 1 octombrie, în cadrul unei transmisiuni live pe Facebook. Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al PAS Sergiu Bejenari a declarat că „ilegalitățile” comise de subalternii lui Ceban, la ordinele sale, s-au înmulțit, iar acum acesta încearcă „să se victimizeze anticipat”.

Ceban: „PAS face orice să-mi discrediteze imaginea”

Ion Ceban a făcut o intervenție live pe Facebook, în timp ce era în „inspecție” într-o zonă din Chișinău, pentru a vorbi despre presupuse acțiuni ilegale ale PAS. Însă înainte de a trece la subiectul principal, primarul a ținut să menționeze că înainte de lucrările de reparație zona arăta „dezastruos”.

Suntem pe o porțiune pe care era dezastru acum ceva timp. Pe aici nu puteai să mergi nici pe trotuar, iar carosabilul era pur și simplu distrus. Aici ne-am oprit, suntem în inspecție în teren. (…) Așa arată. Cine își aduce aminte de trotuar, așa arată el, sensul giratoriu, amenajările făcute în acest sector. Ca și în toate alte sectoare”, a spus acesta.

Ulterior, Ion Ceban a trecut la subiectul principal al live-ul. Acesta a declarat că la indicația PAS ar fi fost repornit un dosar penal privind Hotelul Național în care se vrea ca el să aibă statut de „bănuit”.

Guvernarea PAS este foarte insistentă în ceea ce face acum. Așa cum ziceam, este un dosar repornit la indicația conducerii PAS, un dosar clasat. Ține de Hotelul Național, unde eu nu am nici o treabă. Dar sunt scoși toți oamenii din această examinare și se încearcă a băga pe data de 5 octombrie, atenție, cu o zi înainte de începutul campaniei electorale oficial și în ziua în care trebuie să fiu înregistrat ca și candidat… Deci, pe data de 5 octombrie o să fie ședința instanței de judecată cu un dosar fabricat, absolut scos din deget, la indicația celor din conducerea PAS. Și în care bănuit se vrea Ion Ceban. Sunt pregătite titlurile de știri deja, toată lumea trebuie să ajungă acolo și să facă noutăți cât se poate de pompoase în această privință”, a spus el.

Mai mult, edilul susține că, de asemenea, la indicația formațiunii de guvernare, ar fi fost „pregătită” o cauză penală pentru „îmbogățire ilicită” pe numele lui. Potrivit lui Ceban, dosarul ar trebui să ajungă în instanță până la alegerile locale din 5 noiembrie.

Acum câteva sâptămâni, a fost pregătit un dosar penal de un procuror detașat de la Hâncești, pentru că în Chișinău nimeni nu a vrut să se ocupe de acest lucru. Este vorba despre un doasar pe așa-numită cauză fabricată, repet, ilegală, de îmbogățire ilicită. Și reiterez, foarte mulți oameni care mai sunt conștienți de ceea ce se face în PAS sunt împotrivă, dar taberele sunt împărțite. Astfel încât, până la alegeri, acest dosar trebuie să ajungă iarăși cum mare tam-tam în instanța de judecată, iar în adresa mea, a familiei mele să fie făcute show-uri cu mascați. Din câte cunosc, mulți din CNA, SIS refuză să participe la acest lucru, este implicat acum Ministerul de Interne”, a declarat acesta.

Edilul de Chișinău a menționat că aceste presupuse dosare penale în care ar fi vizat sunt menite să-i „discrediteze” imaginea înainte de alegeri.

PAS este pur și simplu într-o disperare totală. Au datele sondajelor din municipiul Chișinău, știu că astăzi, detașat, dacă ar fi săptămâna viitoare alegerile, am avea un scor de 55%-60%, conform diferitor sondaje. Și face, disperat, orice să-mi discrediteze imaginea publică, inclusiv, a familiei”, a spus primarul.

PAS: „Să lase victimizarea”

NM a solicitat un comentariu în legătură cu acuzațiile lui Ion Ceban de la purtătorul de cuvânt al PAS Sergiu Bejenari.

În septembrie 2021, Ion Ceban a avut o ieșire similară, și din astea au fost multe de atunci. Înțelegem că ilegalitățile comise în ultimii 4 ani de către subalternii lui Ceban, la ordinele sale, s-au cam adunat, iar acum încearcă să se victimizeze anticipat. Nu comentăm ieșirile de respiro în LIVE-urile electorale ale lui Ion Ceban. Dacă a obosit să administreze orașul Chișinău, așa și să spună, și să lase victimizarea”, a spus reprezentantul PAS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: