VIDEO „Cei care nu m-au luat în serios la început, acum o fac”. Sandu, despre cum este să fii prima femeie președinte al Moldovei
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Cei care nu m-au luat în serios la început, acum o fac”. Sandu, despre cum este să fii prima femeie președinte al Moldovei

Maia Sandu a declarat că la începutul mandatului său de președinte al Republicii Moldova mulți „nu au luat-o în serios”, dat fiind faptul că este prima femeie din istoria țării noastre care deține această funcție, însă acum lucrurile s-au schimbat. Șefa statului a spus că acestă schimbare de atitudine se datorează faptului că ea și colegii săi nu au lăsat Rusia să șantjeze Moldova. Precizările au fost făcute într-un interviu pentru televiziunea americană CNN.

Președinta Sandu a fost întrebată cum faptul că este femeie i-a afectat activitatea în calitate de președinte al Republicii Moldova.

În primul rând, în partea nostră a lumii există multe femei care dețin funcții înalte. Acest lucru este încurajator pentru că arată faptul că oamenii sunt pregătiți pentru o schimbare. În al doilea rând, cei care nu m-au luat în serios la început, acum o fac. Pentru că am dat dovadă de curaj, nu am lăsat Rusia să ne șantajeze. Da, a fost dificil să eliminăm dependența de gazul și energia rusească. Dar ne-am asumat sarcinile dificile și vom continua pe această cale. Vrem să fim independenți, vrem ca cetățenii noștri să fie respectați, vream ca cetățenii noștri să aibă șansa să trăiască într-o lume liberă și în pace”, a spus șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: