VIDEO Cum doi deținuți „vindeau” lemne din închisoare: 7 persoane din Hâncești au căzut în plasă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cum doi deținuți „vindeau” lemne din închisoare: 7 persoane din Hâncești au căzut în plasă

Procurorii din cadrul Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii din cadrul Poliției, au deconspirat o schemă prin care doi deținuți din Leova au înșelat șapte persoane din Hâncești, cărora le-au promis lemne de foc de circa 100.000 lei.

Potrivit PCCOCS, deținuții și-au pus în aplicare schema în octombrie-noiembrie 2022, cu ajutorul altor persoane din afara penitenciarului.

Mai exact, aceștia publicau pe internet anunțuri cu prețuri atractive de 1.100 lei. Ulterior, clienții purtau discuții cu pretinșii vânzători din penitenciar și le transferau banii pe conturile complicilor, prin folosirea terminalelor de plată publice din magazine sau alte locații”, au menționat procurorii.

Instituția a adăugat că odată ce intrau în posesia banilor, deținuții își cumpărau cu ajutorul altor persoane: mâncare, țigări și dispozitive de comunicare, interzise în penitenciar.

Se precizează că deținuții au vârste de 23 și 36 de ani, iar pedepsele pe care și le ispășesc au fost pronunțate pentru infracțiuni de omor și viol, fiind în penitenciar de circa cinci ani.

Astfel, în penitenciarul din Leova au avut loc patru percheziții. La cei doi deținuți au fost depistate și ridicate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, precum și înscrisuri de ciornă.

Procurorii au menționat că în continuare sunt desfășurate acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și identificarea victimelor care au avut de suferit în urma escrocheriei.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: