VIDEO Doi tineri din Anenii Noi riscă 20 de ani de închisoare în Transnistria. Ce spune Biroul de reintegrare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi tineri din Anenii Noi riscă 20 de ani de închisoare în Transnistria. Ce spune Biroul de reintegrare

Doi tineri de 25 și 19 ani, originari din Anenii Noi, au fost reținuți în regiunea transnistreană pentru trafic de droguri. Potrivit autoproclamatelor autorități din regiune, tinerii riscă câte 20 de ani de pușcărie. Contactat de NM, Biroul politici pentru reintegrare a declarat că Chișinăul a solicitat predarea celor doi organelor de drept de pe malul drept al Nistrului.

Instituția de la Tiraspol, responsabilă de „treburile interne” ale regiunii, a anunțat despre reținerea tinerilor din Anenii Noi pe 29 ianuarie. Potrivit acesteia, cei doi au fost reținuți la „postul vamal „Chișinău-Bender””.

Instituția responsabilă de „treburile interne” ale regiunii a publicat și două înregistrări video cu persoanele reținute. În primul videoclip, care a fost filmat într-o mașină, tânăra de 25 de ani spune că are10 pachețele cu hașiș ascunse în portofel. În al doilea videoclip, adolescentul de 19 ani spune că cei doi intenționau să vândă drogurile pentru a face bani. Tânărul a menționat că intenționau să folosească sumele obținute pentru a pleca în Germania.

Autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană au declarat că cei doi tineri riscă câte 20 de ani de închisoare.

NM a solicitat un comentariu referitor la reținerea celor doi tineri în stânga Nistrului de la Biroul politici de reintegrare.

Acest caz a fost adus în vizorul organelor de drept competente ale Republicii Moldova, precum și a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol, cu solicitarea asigurării respectării drepturilor fundamentale ale omului și transmiterii cetăţenilor dați către organele naţionale abilitate în vederea desfășurării investigațiilor în modul stabilit prin lege”, se arată în răspunsul Biroului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: