VIDEO Elevii unui gimnaziu din Edineț, cu acoperiș avariat la -15 °C. Șefa direcției educație: „Nu văd să fie un mare tam-tam”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Elevii unui gimnaziu din Edineț, cu acoperiș avariat la -15 °C. Șefa direcției educație: „Nu văd să fie un mare tam-tam”

Acoperișul gimnaziului din satul Gașpar, raionul Edineț, rămâne nereparat, chiar dacă afară ninge, iar temperatura aerului ajunge până la -15 grade Celsius. Reprezentanții instituției de învățământ susțin că lucrările au început, dar au fost sistate din cauza temperaturilor scăzute, scrie NordNews

Acoperișul a fost avariat la sfârșitul lunii iulie, când o furtună puternică l-a distrus parțial, iar reparația nu a fost efectuată din lipsă de bani. Abia la sfârșitul lunii noiembrie, Guvernul a alocat peste un milion de lei pentru reparația acoperișului. În acest timp, din cauza ploilor și a ninsorii, în interiorul clădirii a apărut igrasia, mai ales în sala de sport.

Contactată pentru o reacție, directoarea instituției de învățământ nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor, pentru a spune la ce etapă se află lucrările. Nici primarul satului Gașpar, Oleg Horodișteanu, nu a fost de găsit. Anterior, acesta a recunoscut că lucrările au întârziat din cauza unor erori la elaborarea pachetului de acte, doar că acestea puteau fi trecute cu vederea pentru a remedia situația în timp proxim.

Contactată, șefa Direcției educație din Edineț, Mariana Odobescu, s-a arătat deranjată de subiectul abordat de jurnaliști, pe care îl consideră neimportant.

Mariana Odobescu: „Mie îmi pare rău că dumneavoastră sunteți un instrument în mâinile cuiva. Lucrările vor fi finalizate și chiar nu văd să fie un mare tam-tam”.

Jurnalist Nord-News: „Totuși, este un subiect de interes public”.

Mariana Odobescu: „Prea mult interes pentru un acoperiș dintr-o instituție de învățământ. Eu cred că sunt probleme mult mai grave pe care ar trebuie să le abordați, decât acoperișul de la Gașpar”.

Amintim că furtuna violentă din iulie 2023 a afectat cinci instituții de învățământ din raionul Edineț. Până acum, doar gimnaziul din Gașpar nu a fost încă reparat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: