VIDEO Ex-președintele unei federații de sport din Moldova, reținut: doi tineri au cerut ajutorul autorităților, după amenințări cu pistolul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ex-președintele unei federații de sport din Moldova, reținut: doi tineri au cerut ajutorul autorităților, după amenințări cu pistolul

Ex-președintele unei federații de sport din Moldova și complicele său, în șantajarea a doi tineri întreprinzători în vara anului 2023, au fost reținuți de polițiști. Bănuiții ar fi pretins că tinerii nu le-ar fi întors o dobândă și penalități de întârziere de 17.000 euro dintr-o datorie mai veche. Cei doi tineri șantajați au apelat la autorități, care au desfășurat percheziții la ex-președintele unei federații de sport și complicele său, după care i-au reținut.

Poliția Republicii Moldova a anunțat pe 31 octombrie despre reținerea unui fost președinte al unei federații de sport din Moldova, și a complicelui său, pentru șantajarea a doi tineri întreprinzători în vara anului 2023.

„Bănuiții au pretins de la întreprinzători că aceștia nu le-ar fi întors dobânda și penalitățile de întârziere de 17.000 euro dintr-o datorie mai veche, în scopul dezvoltării afacerii celor doi în domeniul auto, pe care au pus-o pe roate în 2020. Cei doi tineri șantajați au apelat la autorități, care au desfășurat percheziții la cei doi, după care i-au reținut”, au menționat polițiștii.

 

În cadrul perchezițiilor, au precizat oamenii legii, au fost ridicate sume totalizate la peste 90.000 USD a căror proveniență nu a putut fi explicată de bănuit, inclusiv pistolul cu care întreprinzătorul a fost amenințat, un pliculeț cu o substanță similară drogurilor ce urmează a fi expertizată, un sistem de urmărire GPS, precum și mașina de lux în care l-au obligat să semneze contractele ilegale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: