VIDEO Explozii la două moschei din Pakistan: 57 de oameni au murit, iar peste 60 au fost răniți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Explozii la două moschei din Pakistan: 57 de oameni au murit, iar peste 60 au fost răniți

Explozii la două moschei din Pakistan. Ministerul paskistanez al Sănătății a raportat 57 de morți și peste 60 de răniți, în urma exploziilor, relatează Novaya Gazeta

Potrivit sursei citate, în incinta celor două moschei aveau loc evenimente în cinstea Mawlid – sărbătoare dedicată zilei de naștere a profetului Mahommed.

Prima explozie a avut loc la o moschee din provincia Balochistan, la granița cu Afganistanul. „Un sinucigaș cu bombă s-a aruncat în aer lângă un vehicul al poliției, în apropiere de moscheea Madina”, a declarat inspectorul general adjunct al Poliției, Munir Ahmed.

Cincizeci și două de persoane au murit în urma acestei deflagrații.

Purtătorul de cuvânt al autorității din Balochistan, Atta Ullah, a declarat că un ofițer superior de poliție, Mohammad Nawaz, se numără printre morți.

O a doua explozie a avut loc la o moschee din provincia Khyber Pakhtunkhwa, care se învecinează, de asemenea, cu Afganistanul. Aceasta a ucis alte cinci persoane.

Nicio grupare nu a revendicat încă responsabilitatea pentru aceste atacuri. Potrivit Reuters, ambele provincii au fost atacate în ultimii ani de militanți islamiști care încearcă să înlăture guvernul pakistanez. De menționat că, exploziile de astăzi au fost un atac rar asupra civililor – în ultimii ani, militanții au vizat preponderent forțele de securitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: