VIDEO „Mai multe arme nu vor ajuta” vs „Să nu fiți în locul meu”. Replici aprinse între președinții Ucrainei și Bulgariei 
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Mai multe arme nu vor ajuta” vs „Să nu fiți în locul meu”. Replici aprinse între președinții Ucrainei și Bulgariei 

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, aflat într-o vizită în Bulgaria, a avut un schimb de replici în public cu președintele țării Rumen Radev cu privire la necesitatea de a furniza arme occidentale Kievului. La un moment dat, Radev le-a cerut jurnaliștilor să părăsească sala de negocieri. 

Potrivit Radio Svoboda, scopul vizitei lui Zelenski în Bulgaria a fost în primul rând pentru a se întâlni cu noul premier prooccidental al țării Nikolai Denkov, în special pentru a discuta despre furnizarea armelor occidentale către Ucraina.

Sursa menționează că negocierile cu președintele bulgar Rumen Radev, mai pro-rus și critic al NATO, au fost mai dificile.

Radev a început să vorbească despre lipsa unei „soluții militare” și că „mai multe arme nu vor ajuta”.

„Dă Doamne cu dumneavoastră să nu se întâmple o astfel de tragedie și să nu fiți în locul meu. (…) Și dacă oamenii, care împărtășesc opinia dumneavoastră, nu vă vor ajuta, ce veți face? Veți spune: Putin, ia teritoriul bulgar? Nu, sunt sigur că, ca un adevărat președinte nu veți merge la compromis cu privire la independența voastră. Dreptul dumneavoastră – de a nu ajuta Ucraina. Dar aș vrea să mă înțelegeți corect”, a reacționat Zelenski.

De asemenea, președintele ucrainean l-a criticat pe Radev pentru că a numit războiul drept conflict și a subliniat că Rusia poartă un război pentru a distruge Ucraina și că este în interesul Bulgariei să dea arme, pentru ca Ucraina să se apere și să un eventual război în Bulgaria.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: