VIDEO Moldovean reținut pentru migrația ilegală a ucrainenilor. Operațiune comună între Moldova și Ucraina
Full Article 2 minutes read

VIDEO Moldovean reținut pentru migrația ilegală a ucrainenilor. Operațiune comună între Moldova și Ucraina

Un moldovean a fost reținut într-un caz de organizare a migrației ilegale pe teritoriul Republicii Moldova pentru ucraineni. Acesta făcea parte dintr-o grupare criminală, formată din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucraina, în cadrul căruia avea rol de organizator. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) într-un comunicat din 21 martie. 

Pe 18 martie, a fost pornită o cauză penală pentru organizarea migrării ilegale de către un grup criminal organizat. Potrivit IGPF, gruparea, formată din cetățeni ai Moldovei și Ucrainei, a planificat și executat activități ilegale de migrație transfrontalieră, în scopul câștigului financiar. Membrii acestei rețele percepeau sume de aproximativ 7 500 de dolari de la fiecare migrant ucrainean.

În cadrul investigațiilor pe caz, oamenii legii au identificat organizatorul migrației ilegale, un cetățean moldovean, în Ucraina. Acesta se eschiva de organele de drept ale Republicii Moldova.

Pe 20 martie, într-o operațiune desfășurată de către ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Transfrontaliere și organului de urmărire penală ale Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău”, în colaborare strânsă cu Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, gruparea a fost destructurată. În rezultat, a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore organizatorul migrației ilegale.

IGPF a menționat că cercetările pe caz continuă, pentru a fi elucidate toate circumstanțelor și trase la răspunde a celor implicați. C


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: