(VIDEO) Natalia Gavrilița, despre Valentina Buliga: Organele de drept ar putea avea întrebări
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Natalia Gavrilița, despre Valentina Buliga: Organele de drept ar putea avea întrebări

Premierul Natalia Gavrilița susține că demiterea Valentinei Buliga în calitate de șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), a fost făcută din motivul că numirea a avut loc fără desfășurarea unui concurs. Totodată, în cadrul unei conferințe de presă din 10 noiembrie, șefa Executivului a menționat că organele de drept ar putea avea întrebări față de activitatea Valentinei Buliga.

„Guvernul face numiri în funcție de competența și calificarea persoanei, în afară de funcțiile eminamente politice, care sunt de demnitate publică, conform legii. Problema doamnei Buliga, dincolo de întrebările pe care le-ar putea avea organele de drept, ține de faptul că această numire trebuia să fie prin concurs. Nu a fost prin concurs și ați văzut și în baza acestei reacții a societății că se pune la îndoială și calificarea dumneaei pentru această funcție”, a răspuns Gavrilița la întrebarea unui jurnalist despre numirea Valentinei Buliga.

Amintim că Valentina Buliga a fost numită în calitate de șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, prin ordinul directorului CNAMUP, Boris Golovin, ex-deputat al Partidului Democrat.

Ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat că va investiga angajarea ei, iar la scurt timp – că a solicitat anularea ordinului prin care Buliga a fost numită în funcția respectivă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: