(VIDEO) Noi imagini cu afaceristul Mihail Șaran, care a evadat din arest. Se strecoară după colț, apoi se ascunde după o mașină
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Noi imagini cu afaceristul Mihail Șaran, care a evadat din arest. Se strecoară după colț, apoi se ascunde după o mașină

În spațiul public au apărut imagini noi cu omul de afaceri Mihail Șaran, fondatorul „Bismobil Kitchen”, care a fugit într-o direcție necunoscută după cea mai recentă ședință de judecată. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar postul de televiziune TV8 a intrat în posesia filmării.

În video se vede cum Mihail Șaran, cercetat penal pentru escrocherie în Moldova și România, aleargă agitat pe o stradă și se ascunde după o mașină.

Dosarul în care este vizat include 158 episoade infractionale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Numele lui Şaran figurează şi într-o anchetă iniţiată de Poliţia Română. Oamenii au apelat la organele de drept, după ce Şaran ar fi închis toate cele 14 de magazine din România. Suma prejudiciului se ridică la 1,7 milioane de lei româneşti, echivalentul a peste 7 milioane de lei moldoveneşti. Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Șaran a evadat pe 7 aprilie după ce magistrații au decis să îi schimbe măsura de arest preventiv – din arest la domiciliu în arest în izolator. Acesta nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, fondatorul companiei de mobilă s-a deplasat în parcul „Dendrariu” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat.

La moment, acesta este căutat de Poliția Republicii Moldova pentru a fi reținut.

Polițiștii spun că Șaran și-a scos brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, folosind mașina avocatului său. Cei care pot oferi informații despre locul aflării afaceristului sunt îndemnați să sune la 112 sau la 079420674.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: