VIDEO „Nu purta masca doar peste gură”. Cum purtăm corect măștile de protecție
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Nu purta masca doar peste gură”. Cum purtăm corect măștile de protecție

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat o înregistrare video pentru a informa populația cum să poarte, corect, măștile de protecția ca acestea să fie eficiente.

„Nu folosi o mască ruptă sau umedă. Nu purta masca doar peste gură sau sub bărbie. Nu purta o mască prea largă. Nu atinge masca cu mâinile. Nu scoate masca pentru a vorbi cu altă persoană sau pentru alte acțiuni. Nu permite altor persoane să folosească, repetat, masca ta. Nu reutiliza masca de unică folosință”, a explicat Olga Pinteac, asistent medical-șef al Institutului de Medicină Urgentă.

De asemenea, Olga Pintea a atras atenția că doar masca nu ne protejează de noul coronavirus. Pentru a evita îmbolnăvirea, este necesară păstrarea distanței sociale de cel puțin un metru față de alte persoane și să ne spălăm des pe mîini, chiar și atunci când purtăm mască.

Aveți grijă cum purtați masca!

❗️Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire infecțiilor respiratorii, inclusiv cea determinată de noul Coronavirus.👇Cum să porți o mască în siguranță?✔️Nu folosi o mască ruptă sau umedă.✔️Nu purta masca doar peste gură sau sub bărbie.✔️Nu purta o mască prea largă.✔️Nu atinge masca cu mâinile. ✔️Nu scoate masca pentru a vorbi cu altă persoană sau pentru alte acțiuni.✔️Nu permite altor persoane să folosească repetat masca ta. ✔️Nu reutiliza masca de unică folosință.🔴Rețineți: doar masca nu te poate proteja de COVID-19. Păstrează distanța socială de cel puțin 1 metru față de ceilalți și spală-te des pe mâini, chiar și atunci când porți mască. #AiGrijă. Oprește răspândirea COVID-19. Salvează vieți!

Gepostet von Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova am Samstag, 6. Juni 2020

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtarea măștilor în locurile publice pentru a nu permite răspândirea coronavirusului. Îndemnul a fost lansat în pofida faptului că, la începutul pandemiei de COVID-19, OMS recomandase ca doar lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost confirmate 9247 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1039 în Transnistria. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5450, iar al deceselor – la 328.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: