(VIDEO) O mamă cu 5 copii spune că este hărțuită de soț și preoți pentru că vrea să divorțeze: Sunt urmărită, îmi este frică
Full Article 4 minutes read

(VIDEO) O mamă cu 5 copii spune că este hărțuită de soț și preoți pentru că vrea să divorțeze: Sunt urmărită, îmi este frică

O femeie, mamă a cinci copii, spune că este hărțuită de soțul său, dar și de slujitori ai bisericii, doar pentru că vrea să divorțeze de bărbatul său, care ar fi agresiv. Este cazul Renatei Niculiță din Chișinău, care și-a povestit istoria de viață într-un interviu pentru jurnalistul Dorin Galben.

Renata susține că a decis să se despartă de soțul său, care ar fi credincios, acum un an. De atunci, zice ea, a „început coșmarul”. Femeia spune că atacurile la adresa ar veni atât din partea soțului său, cât și din partea unor slujitori ai bisericii, care ar fi în relații bune cu soțul său și s-ar afla în poziții de conducere în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM).

„El peste tot mă urmărește, răspândește zvonuri că nu sunt întreagă la minte. Persoane din cadrul Eparhiei de Cahul și Comrat îi telefonează pe apropiații mei și le spun să nu mă susțină, să nu mă ajute, pentru că eu sunt bolnavă mintal și ei se vor convinge de asta. Au sunat cumetri, fini și le-au spus să nu-mi pună nici măcar like-uri pe rețelele de socializare, pentru că eu primesc milioane și mă hrănesc din asta”, a declarat femeia.

Deși spune că este urmărită de soțul său, cu care se află în proces de divorț, că ar fi intimidată, dar și agresată fizic de către acesta – acțiuni care ar fi fost raportate poliției, organelor competente pentru protecția copiilor, inclusiv Procuraturii, Renata spune că nu a primit ajutorul pe care a contat.

„La noi, o mamă nu este apărată de un agresor, de un tată agresiv. Faptul că chem 112 nu este o soluție. Cercul este închis. (…) Toată lumea spune că ai drepturi, dar mi s-a creat impresia că oamenii care se află în afara legii au mai multe drepturi decât noi. (…) Pe mulți îi sperie că avem cinci copii și cum vor trăi ei într-o familie incompletă, dar nu îi sperie că acești copii sunt martori la abuzurile care au loc sistematic și ei sunt mai rău traumați de ceea ce face tatăl lor”, a mai spus Renata.

Femeia povestește că a depus actele pentru a divorța de soțul său pe 9 octombrie. Ea se declară „revoltată” că, la peste două luni de la depunerea cererii, încă nu a fost stabilită data primei ședințe.

„Sunt revoltată, pentru că sunt urmărită. Îmi este frică de el. (…) Se face un an de când am spus nu violenței în viața mea. Din cauza poliției, nu pot să primesc o ordonanță de protecție, pentru că toate rapoartele spun ca nu există pericol pentru mine și copilași. Nu mai am forță să lupt cu sistemul. Simt cum este susținut de toți, mă refer la poliție. Am depus o plângere și la procuratură. Nu am primit încă niciun răspuns, nu se ia nicio măsură”, a mai spus femeia.

Femeia spune că trăiește, în prezent, din alocația pentru copii pe care o primește din România. Ea a făcut apel în cadrul interviului către soțul său să o lase în pace, iar către reprezentanții bisericii să nu intervină în familia și conflictul celor doi. Renata le mai cere organelor de drept să intervină, „până când nu va fi prea târziu”.

„Doresc ca eu și fetițele să nu mai fim deranjate. Doi ani la rând copiii scriu în scrisorile pentru Moș Crăciun că își doresc lucruri pe care ar fi normal să le aibă – pace și liniște în familie. Eu mă simt neputincioasă că nu pot să le ofer pacea mult dorită. Am o adresare către autorități: vă rog frumos, luați măsuri, avem nevoie de protecție. Am obosit să trăim în frică. Ne temem pentru siguranța noastră, se poate întâmpla o nenorocire. Ajutați-mă să divorțez, am drept să vreau să plec de la un om abuziv”, a declarat Renata Niculiță.

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: