VIDEO Primăria Chișinău a făcut rost de €12 miln pentru a reabilita albia râului Bîc și a proteja capitala de inundații
Full Article 50 second read

VIDEO Primăria Chișinău a făcut rost de €12 miln pentru a reabilita albia râului Bîc și a proteja capitala de inundații

Primăria Municipiului Chișinău a semnat, pe 12 iunie, un acord de împrumut de 8 milioane de euro și un acord de grant în valoare de 4 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), din sursele Fondului Verde pentru Climă (GCF). Banii vor fi utilizați în scopul implementării Proiectului de reabilitare a râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor din capitală.

„E un proiect extraordinar pentru Chișinău. Este vorba despre soluții naturale pentru reabilitarea albiei râului Bîc. Aceste soluții vin în primul rând să amenajeze, să curățe albia, dar și să facă tot posibilul ca riscurile de inundații să fie reduse”, a explicat edilul Ion Ceban.

Grantul este foarte important și reprezintă 50% din suma totală a creditului, care este oferit la condiții avantajoase, zice primarul de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: