VIDEO „Spre gloria creată din victorii”. Carla’s Dreams, dedicație muzicală pentru clubul Rapid București la un secol de la fondare
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Spre gloria creată din victorii”. Carla’s Dreams, dedicație muzicală pentru clubul Rapid București la un secol de la fondare

Trupa Carla’s Dreams a lansat pe 24 noiembrie piesa „O sută”. Cântecul este o dedicație pentru clubul de fotbal Rapid București, care în acest an a marcat un secol de la fondare. Formația a filmat și un videoclip pentru piesă, care a adunat deja peste 153 000 de vizualizări.

Carla’s Dreams – dedicație muzicală pentru Rapid București

Piesa „O sută” conține versuri precum:

„Pentru eroi
Noi stăm cu capul-n sus
Suflete ce se aprind
Suflete ce n-au apus
Un, doi, trei
Un-doi-trei
Tot așa pân-la o sută
Avem o sută de ani de luptă
O-o-o-o, să se audă…

Niciodată un pas în spate
Nu se poate, nu se poate
Pentru cei ce au fost și cei ce vor veni
Rapidul a fost, Rapidul va fi..

O altă zi în care
Va fi o altă o luptă
Lupta de azi e doar o treaptă
Spre gloria creată din victorii
O altă zi în care
Va fi o altă o luptă
Lupta de azi e doar o treaptă
Spre gloria creată din victoriе”

Videoclipul filmat pentru piesă conține secvențe din timpul meciurilor jucate de Rapid București de-a lungul celor 100 de ani de existență, dar și imagini cu suporterii clubului.

În 21 de ore de la lansare, videoclipul a fost vizualizat de peste 153 000 de ori și a obținut circa 8 000 de like-uri.

„Onorați să facem parte din Centenarul Rapid”

Într-un mesaj pe Facebook, membrii trupei Carla’s Dreams au menționat că este o onoare să ia parte la marcarea a 100 de ani de la fondarea Rapid București.

Promisiune îndeplinită! Onorați să facem parte din Centenarul Rapid și bucuroși să împărtășim cu voi acest moment. V-am cuprins!”, au transmis membrii trupei.

Istoria Rapid București

FC Rapid București, pe scurt Rapid, este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din România, care a fost înființat pe 25 iunie 1923. Acesta a fost fondat către un grup de muncitori de la Atelierele Grivița sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R..

Este unul dintre cele mai de succes cluburi românești de fotbal, Rapid câștigând de trei ori titlul național, de 13 ori Cupa României și de patru ori Supercupa României. Zece dintre aceste trofee au fost obținute sub acționariatul lui George Copos, cel care a patronat clubul în perioada 1993-2013. La nivel internațional, cele mai mari realizări reprezintă atingerea sferturilor de finală ale Cupei Cupelor 1972-73 și ale Cupei UEFA 2005-2006, dar și finala Cupei Mitropa din 1940, aceasta din urmă nefiind jucată din cauza celui de-al Doilea Razboi Mondial.

În prezent, Rapid București evoluează în SuperLiga României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: