(VIDEO) Contrabandă cu sisteme de navigare GPS, furate din Cehia, Franța. În unul din episoade, prejudiciul se ridică la 2 milioane de lei
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Contrabandă cu sisteme de navigare GPS, furate din Cehia, Franța. În unul din episoade, prejudiciul se ridică la 2 milioane de lei

Oamenii legii au documentat 3 persoane bănuite de contrabandă cu sisteme de navigare GPS, furate din Cehia, Franța și alte state europene. În unul din episodele de contrabandă investigate, comis în Cehia, prejudiciul cauzat depășește suma de 2 milioane de lei. Poliția a anunțat, pe 6 februarie, că autoritățile din Republica Moldova colaborează cu cele din țările europene pentru investigarea infracțiunii.

Bănuiții sunt doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia au fost identificați urmare a schimbului de informații cu autoritățile din Cehia. Potrivit datelor din dosar, bănuiții ar fi parte a unui grup infracțional specializat în furturi de sisteme de navigare și unelte agricole.

Într-unul din cazurile documentate, prejudiciul comis în Cehia depășește două milioane lei. În continuare, autoritățile de drept din Moldova comunică cu cele din statele europene pentru investigarea infracțiunii de care cei trei sunt suspectați.

Pentru consolidarea probatoriului, la cei trei bănuiți și alte persoane au avut loc 14 percheziții în Chișinău și Căușeni.

La fața locului, au fost depistate și ridicate obiecte care vor fi coroborate cu probele existente în dosar: unelte specializate la deschiderea ușilor automobilelor sau tractoarelor, pentru sustragerea sistemelor de navigare GPS, cartușe păstrate ilegal, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi informaționale.

Cercetările continuă, în vederea tragerii la răspundere a bănuiților și elucidarea implicării altor complici în activitatea acestui grup infracțional internațional. Suspecții beneficiază de prezumția nevinovăției, până la trimiterea în judecată și pronunțarea unei hotărâri.

 



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: