VIDEO Un actor moldovean s-a certat cu casierița unui magazin: „Deci refuzați să vorbiți româna, da?”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Un actor moldovean s-a certat cu casierița unui magazin: „Deci refuzați să vorbiți româna, da?”

Actorul moldovean Corneliu Tarlapan s-a certat cu casierița unui magazin, din cauza faptului că aceasta a spus că vorbește „moldoveneasca”. Tarlapan a filmat o parte a incidentului și a publicat imaginile pe Facebook. Postarea a adunat sute de comentarii și zeci de distribuiri.

„Deci refuzați să vorbiți româna, da?”, a întrebat actorul. „Nu, asta e moldovenește, nu româna”, a fost replica femeii.

Un cumpărător, martor al schimbului de replici, a intervenit și l-a rugat pe actor să nu ofenseze casierița. „Eu am rugat-o să vorbească în română, în limba de stat. (…) Încă o dată repet – în limba de stat, nu eu asta am inventat”, a fost replica actorului.

Corneliu Tarlapan este actor. El a jucat un rol în filmul Carbon. Recent, Tarlapan s-a filmat în pelicula moldo-ruso-lituaniană „Crețul” despre viața judoistului moldovean Oleg Crețul.

UPDATE: Contactat de NM pentru unele precizări, actorul a spus că reprezentanta magazinului a vorbit inițial în limba rusă.

Disclaimer! Redacția NM condamnă Condamnă apelurile de violență, dezumanizare, revanșism, xenofobie, discurs instigator la ură și exploatarea fobiilor dar și a prejudecăților, inclusiv în timpul războiului. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: