VIDEO Zelenski îl cheamă pe Putin la masa de negocieri
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski îl cheamă pe Putin la masa de negocieri

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski s-a adresat omologului său rus Vladimir Putin și l-a chemat la masa de negocieri.

„Vreau încă o dată să mă adresez președintelui Federației Ruse. Pe întregul teritoriu al Ucrainei se duc lupte. Haideți să ne așezăm la masa de negocieri. Ca să oprim pierderea vieților omenești”, a spus acesta în cea mai recentă adresare video din 25 februarie.

De asemenea, Zelenski a adresat un mesaj de încurajare pentru Forțele Armate ale Ucrainei: „Rezistați. Voi sunteți cei care apără țara. Slavă Ucrainei!”, a spus liderul de la Kiev.

Președintele Ucrainei s-a adresat și poporului rus, cu îndemnul de a ieși în stradă: „Ieșiți în piețe și cereți încheierea războiului!”.

Anterior, consilierul lui Zelenski a declarat că Kievul este gata să negocieze cu Moscova statutul de neutralitate al țării, însă are nevoie de garanții de securitate. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că Moscova a luat act de declarația Kievului și o va analiza. Pe de altă parte, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că deschiderea lui Zelenski pentru „statutul de neutralitate” este o minciună.

Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: