Vlah, nemulțumită că 9 mai nu va mai fi zi liberă. Recean: Călătorie plăcută la Tel Aviv și Sankt Petersburg
Full Article 2 minutes read

Vlah, nemulțumită că 9 mai nu va mai fi zi liberă. Recean: Călătorie plăcută la Tel Aviv și Sankt Petersburg

Bașcanul UTA Găgăuziei, Irina Vlah, s-a arătat nemulțumită de înlocuirea „Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei” cu „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”, care va fi marcată nu pe 9 mai, dar pe 8. Șefa autonomiei le-a propus miniștrilor să avizeze negativ acest proiect. În replică, premierul Dorin Recean a trimis-o în Israel. 

„De mai bine de 78 de ani sărbătorim Ziua Victoriei și eu cred că și părinții dumneavoastră au sărbătorit. Nu înțeleg de ce partidul PAS a decis să schimbe istoria noastră. Avem multe alte probleme. Sunt mulți specialiști, care ar putea să le explice deputaților PAS cu note rele la istorie. Trebuie să avem 9 mai și să explicăm istoria. Propun să avizăm negativ acest proiect”, a solicitat Irina Vlah.

Toți miniștrii au fost contra propunerii Irinei Vlah.

„Călătorie plăcută la Tel Aviv și Sankt Petersburg, doamna Vlah”, a replicat premierul Dorin Recean.

Totuși, proiectul a fost avizat pozitiv unanim, iar ziua de 8 mai va fi liberă, iar de 9 mai – lucrătoare.

Menționăm că nu este pentru prima dată când Dorin Recean face aluzie că Irina Vlah ar fi fost în Israel. Anterior NM a solicitat un comentariu de la purtătorul de cuvânt al bașcanului, Andrei Vetudenco, care a spus că: „Irina Valh nu a fost niciodată în Israel”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: