„Vom lucra cu orice președinte”. Ministerul rus de Externe a comentat rezultatele alegerilor din Moldova
Full Article 2 minutes read

„Vom lucra cu orice președinte”. Ministerul rus de Externe a comentat rezultatele alegerilor din Moldova

Moscova va colabora cu orice președinte al Republicii Moldova, ales de cetățenii țării. Acest lucru a fost declarat pe 2 noiembrie de către viceministrul de externe al Rusiei, Andrei Rudenco, comentând rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, organizate pe 1 noiembrie.

Potrivit TASS, oficialul rus a menționat că este prea devreme să rezumăm și să tragem concluzii, deoarece al doilea tur este înainte. „Trebuie să analizăm rezultatele alegerilor după turul al doilea, care va avea loc pe 15 noiembrie, acum este prea devreme pentru a face prognoze. Suntem gata să lucrăm cu toți oamenii din Moldova. Dacă poporul din Moldova alege pe unul sau pe altul să-i reprezinte, vom lucra cu toată lumea ”, a subliniat el.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat cele mai multe voturi – 36,16%. Igor Dodon s-a clasat pe locul doi cu 32,61% dintre voturile alegătorilor care au mers la secții.

Din cauza faptului că niciunul dintre cei 8 candidați nu au obținut peste 50% dintre voturile alegătorilor care și-au exercitat dreptul în cadrul scrutinului, peste două săptămâni urmează să fie organizat turul II de scrutin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: