10 000 euro sau viața. Ce pedeapsă riscă un tânăr din Chișinău, care a șantajat și amenințat cu moartea un alt bărbat?
Full Article 2 minutes read

10 000 euro sau viața. Ce pedeapsă riscă un tânăr din Chișinău, care a șantajat și amenințat cu moartea un alt bărbat?

Un tânăr de 23 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi șantajat, prin intermediul rețelelor de socializare, un bărbat în vârstă de 47 de ani, administrator al unei companii de perfectare a actelor românești. Suspectul i-ar fi cerut victimei, pe care a amenințat-o cu violența fizică și moartea, 10 mii de euro pentru informațiile defăimătoare pe care le-ar fi deținut despre acesta, dar și despre personalul companiei. 

Oamenii legii anunță că suspectul a ajuns în vizorul polițiștilor după ce victima a sesizat ofițerii de investigație precum că din luna martie până în prezent a fost șantajat și i s-a cerut 10 mii de euro. Bănuitul, văzând că nu poate să-și convingă victima,  prin șantaj, solicita  în mod violent transmiterea sumelor de bani, amenințând bărbatul cu violență fizică și moartea.

La 6 iunie, polițiștii și procurorii, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” a IGP, au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, de unde a fost ridicată tehnică de calcul destinată transferurilor criptomonedelor și carduri  bancare.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore.

Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de săvârșirea infracțiunii de șantaj riscă închisoare de până la 7 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: