Greviştii cer revenirea salariilor la nivelul dinaintea pandemiei de coronavirus. Ei acceptaseră atunci o reducere salarială temporară pentru a ajuta firma să atenueze impactul restricţiilor de călătorie impuse din motive sanitare.

Piloţii au reclamat şi probleme cu perioadele de odihnă, afirmă presa belgiană.

Conflictul de muncă nu s-a rezolvat după întâlniri între reprezentanţii piloţilor şi conducerea companiei; 80% din piloţii cu baza la Charleroi au intrat în grevă.

Amintim că Republica Moldova este „aproape de o soluție” în ceea ce privește serviciile de transport avia pentru cetățenii țării, susține Dorin Recean. Premierul a declarat că lucrează „intens” la atragerea pe piața avia din Republica Moldova a mai multor companii aeriene internaționale și locale, între ele – LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir – fapt care va permite diversificarea curselor la prețuri accesibile tuturor cetățenilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!