500 de medici moldoveni și-au depus dosarele pentru a se angaja în România
Full Article 1 minutes read

500 de medici moldoveni și-au depus dosarele pentru a se angaja în România

Aproape 500 de medici din Republica Moldova, care dețin cetățenia României, au depus dosarele pentru a se angaja peste Prut. Declarația a fost făcută de deputatul român Constantin Codreanu. 

Într-o postare publicată în data de 20 februarie pe pagina sa de Facebook, Codreanu precizează că a avut numeroase interpelări și intervenții în plenul Camerei Deputaților de la București cu privire la acest subiect.

„Cel mai tare m-au revoltat situațiile în care doctorii respectivi aveau deja locul de muncă asigurat în România, dar procedura birocratică îi împiedica să fie încadrați în câmpul muncii”, a menționat Codreanu.

Deputatul român a mai spus că săptămâna viitoare, marți, 25 februarie, va avea loc o ședință la Ministerul Sănătății de la București pentru a modifica actul normativ ce vizează acest dosar – Hotărârea de Guvern nr. 764/2017.

VEȘTI BUNE PRIVIND DEBLOCAREA PROCESULUI DE RECUNOAȘTERE A DIPLOMELOR MEDICILOR CU CETĂȚENIE ROMÂNĂ DIN REPUBLICA…

Geplaatst door Constantin Codreanu op Donderdag 20 februari 2020

„Din cele discutate preliminar, soluția este una pe care o agreez și care va debloca procesul de recunoaștere a diplomelor. Revin cu detalii după ședința de la MS la care am ținut neapărat să fiu prezent. Între timp, numărul dosarelor depuse a ajuns la aproape 500”, a scris Codreanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: